„Cu bastonul prin București”

Gabriela Zamora, 24 Aprilie 2018

Asociația Română pentru Cultură și Normalitate (ARCEN) organizează, la finalul acestei săptămâni, un nou traseu-cultural pietonal, în cadrul ediției de primăvară a proiectului „Cu bastonul prin București”. Zona istorică propusă spre explorare este vechiul Cartier Evreiesc din Capitală. Traseul se va desfășura vineri, 27 aprilie, de la ora 18:30, iar sâmbătă și duminică, 28-29 aprilie, de la ora 17:00, cu plecare din dreptul Liceului „Matei Basarab”. Vor fi parcurse străzile: Logofăt Udriște, Ionescu Gion, Romulus, Ceauș Radu, Parfumului, Maximilian Popper, Anton Pann, Ion Filibiliu și bulevardul Mircea Vodă. ARCEN propune, astfel, o serie de exerciții de imaginație și de întoarcere în trecut prin poveștile care vor însoți explicațiile istorice și arhitecturale ale zonei.

„Cartierul istoric propus spre explorare păstrează și astăzi amintirea mahalalei bucureștene autentice, a caselor împresurate de grădini, a negustorilor ambulanți și a oamenilor cu stare deopotrivă. Amprenta etnică poate fi și ea observată atât prin arhitectură și instituțiile simbolice, cât și prin urmele vieții culturale care a înflorit aici datorită locuitorilor din această zonă, reprezentanți ai avangardei”, afirmă organizatorul.

Participarea la traseu este gratuită. În cazul în care condițiile meteo nu vor permite organizarea plimbărilor, traseul va fi reprogramat în zilele libere de 30 aprilie - 1 mai.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!