Transilvania
Foto:CNM ASTRA

Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor, la Muzeul Astra

Oana Rusu, 19 Octombrie 2018

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează duminică, 21 octombrie, evenimentul „Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor”. Inițiativa se desfășoară în cadrul programului „Târgul de ţară”, program prin care Muzeul ASTRA promovează şi susţine tradițiile şi cultura gastronomică tradiţională din satul românesc.

Acțiunea „Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor” din cadrul programului „Târgul de ţară” este o pregătire pentru manifestările care vor avea loc în cadrul Muzeului Astra anul viitor în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, conform unui comunicat al Complexului Național Muzeal Astra.

„De pe Valea Târnavelor, reprezentanții comunității din Valea Viilor, vin să ne prezinte tradițiile pe care le-au păstrat și pe care le duc mai departe prin programe ce îi fac demni ca destinație turistică de excelență, inclusă în patrimoniul UNESCO. Vor fi prezenți și își vor etala talentul și priceperea dansatorii ansamblului Strugurelul Valea Viilor, care vor pune în scenă dansuri românești, săsești și țigănești. Ne vom bucura și de prezența etnicilor sași, veniți în vizită în sat, iar gospodinele ne vor primi cu preparate tradiț­i­onale ca brodenlaven (ciorbă cu carne și cartofi), iahnie de fasole și gogoși”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul Astra.

În preajma Târgului de țară, se vor desfășura și două ateliere meșteșugărești de cusături tradiționale și pictare icoane pe sticlă.

De asemenea, tot duminică, 21 octombrie, grupul vocal al Bisericii ortodoxe din Valea Viilor va cânta pricesne la Biserica din Bezded, în cadrul Sfintei Liturghii, conform celor precizate de Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul Astra.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!