Banat
Curs formativ pentru profesorii de religie

Curs formativ pentru profesorii de religie

Diac. Pavel Canea, 08 Noiembrie 2017

În stațiunea Crivaia-Văliug din județul Caraș-Severin s-a desfășurat zilele trecute un curs pentru profesorii de religie din Episcopia Caransebeșului. Părintele consilier eparhial, arhim. Casian Rușeț, a prezentat în deschiderea evenimentului, în format multimedia, un seminar prin care le-a transmis profesorilor paradigme noi ale educației religioase privind indiferentismul religios, ateismul și antideismul.

„Această întâlnire a avut un caracter formativ. De aceea am prezentat un curs cu aplicabilitate în școala contemporană la ora de religie, care să vină în întâmpinarea profesorilor având în vedere provocările care le stau în față. Școala și societatea românească nu se mai află în paradigma unei acceptări a tot ceea ce înseamnă educație religioasă, și nu de puține ori ne confruntăm cu situații inedite, cu momente foarte grele prin care profesorii de religie trebuie să treacă nu numai la catedră, ci și în cancelarie. Astăzi am încercat să îi ajut pe profesori pentru a fi pregătiți atunci când se întâlnesc cu tot felul de situații grele pe care ei le întâmpină în școală”, a subliniat părintele consilier Casian Rușeț.

„Să educăm întotdeauna cu dragoste și răbdare!”

În partea a doua, prof. Nicoleta Marcu, director la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, a propus spre dezbatere metode de educare generatoare de noi scenarii didactice. „Mi-am propus să abordăm ora de religie în alt fel și mi-am structurat cursul alegând metode de lucru care să ajungă la sufletul copilului. De asemenea, mi-aș dori ca la final să rămână patru mari idei generatoare de alte scenarii didactice, și anume că educația de succes se bazează pe o pregătire profesională impecabilă, asta însemnând atât formarea inițială, cât și formarea continuă, să educăm întotdeauna cu dragoste și răbdare, metoda cea mai bună de educație este metoda exemplului propriu și, nu în ultimul rând, o educație de succes se bazează pe o muncă în echipă, aceste valori avându-și finalitatea în sălile de clasă”, a subliniat directoarea Nicoleta Marcu.

La acest curs informativ au participat toți profesorii de religie din Episcopia Caran­sebe­șului, alături de ei fiind și părintele Nicolae Chiosa, inspector pe disciplina religie în judeţul Caraș-Severin. Evenimentul a fost organizat de Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. La final au fost împărțite diplome de participare tuturor profesorilor prezenți.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!