Oltenia
Daruri de fapte bune în Postul Sfintei Adormiri

Daruri de fapte bune în Postul Sfintei Adormiri

Pentru al patrulea an consecutiv, în Postul Adormirii Maicii Domnului, membrele Ligii Femeilor Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea au participat la un pelerinaj la mănăstirile Dintr-un Lemn şi Surpatele, pe urmele Doamnei Marica Brâncoveanu, cea care reprezintă chipul mamei iubitoare şi soţiei jertfelnice, unic în istoria neamului românesc prin drama trăită. Tot în această perioadă au fost organizate mai multe activităţi filantropice în parohiile oltene.

Iniţiativa membrelor Ligii Femeilor Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea adună pentru al doilea an, în Postul Adormirii Maicii Domnului, roade duhovniceşti „pe ur­mele Doamnei Maria Brân­coveanu”. Doamna Ţării Româ­neşti străbătea adeseori acest drum singură, în rugăciune, co­pleşită de suferinţa pricinuită de martiriul Sfântului Constantin Brâncoveanu, a celor patru feciori Constantin, Ştefan, Radu şi Ma­tei împreună cu sfetnicul Iana­che, dar cu credinţă în Dumnezeu şi în viaţa cea veşnică, prăznuiţi în data de 16 august. Membrele ligii au participat la Sfânta Litur­ghie, s-au închinat şi s-au rugat la sfintele icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului de la cele două mănăstiri.

Iniţiativă catehetico-filantropică la parohia vâlceană Giuleşti

Parohia Giulești din Proto­popiatul Drăgășani, judeţul Vâlcea, a pregătit pentru această perioadă mai multe cursuri catehetice pentru tinerii săi. Iniţia­tiva catehetică a preotului Ştefan Cristian Irimia a avut şi o finali­tate filantropică, tinerii mergând la casele celor săraci pentru a împărţi alimente şi daruri din partea parohiei. „Prin cursurile școlii catehetice pe care le-am organizat în această pe­rioadă, am propus tinerilor dezbaterea unor teme de morală care privesc întrajutorarea și buna purtare în comunitate. Ne dorim însă ca și pe viitor copiii să se implice în desfășurarea unor proiecte educative și, de aceea, reamintind lucrarea socială a Bisericii drept «liturghia de după Liturghie» și împlinirea prin faptă a activității catehetice, am organizat o colectă de alimente pe care, împreună cu lucrările plastice realizate în cadrul atelierelor de creație, le-am oferit copiilor din Centrul multifunc­țional de servicii sociale Fârtă­țești”, a subliniat pr. Irimia.

Faptele bune nu iau vacanţă!

Copiii şi tinerii din Parohia Dranovăţu – Găneasa, judeţul Olt, au dorit să îşi petreacă câteva zile din vacanţa de vară alături de cei în nevoie. Ei s-au alăturat voluntarilor civili care susţin acţiunile Crucii Roşii, filiala Olt. Prima etapă a proiectului lor de vacanţă a fost să viziteze beneficiarii Centrului de îngrijire şi asistenţă Spineni. Echipa de sprijin a fost formată din oameni cu suflet mare – autorităţile locale care au ajutat pentru asigurarea transportului produselor şi grupului de voluntari, repre­zentanţii Crucii Roşii care s-au ocupat de logistică, avize, situaţii legale şi antre­narea tinerilor în activitate, pă­rinţii şi cadrele didactice. „Avem şi noi bătrâni acasă şi ne bucu­răm de dumnealor, de sfaturile primite sau reţetele de post transmise. Astăzi am venit cu câteva daruri la bătrânii de la centru pentru o zi de vacanţă a bunicilor, nu doar a noastră, a nepoţilor voluntari. Este impresionant să vezi cum cei din centru se simt aici ca în familie, se susţin reciproc, se mângâie la durere, se bucură împreună de lucrurile mărunte, dar importante pentru viaţă”, a spus Catri­na Silviu, unul dintre voluntari, elev la liceu.

Grupul tinerilor din Drano­văţu – Găneasa şi-a încheiat activitatea cu rugăciune. Ei s-au oprit la mănăstirile Stehareţi şi Clocociov pentru câteva clipe şi au mulţumit pentru ajutorul primit în acest proiect de voluntariat. În fiecare judeţ există un Comitet consultativ de dialog civic pentru pro­blemele persoanelor vârstnice, dar şi filiale ale Crucii Roşii unde cei care doresc pot ajută cu donaţii, cu idei sau prin voluntariat.

Grupul din Dranovăţu – Gă­neasa, coordonat de către tânărul Ionuţ Frăsineanu, va avea activitate viitoare vizionarea filmului „Istoria Binelui”, documentar editat de postul Trinitas TV despre activităţile specifice Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, începând cu anul 1876, de când organizaţia a apărut şi în ţara noastră.

Dintre activităţile de vară ale Crucii Roşii amintim tabăra de pregătire în caz de dezastre majore, tabăra de salvare din apă şi prim-ajutor prin tehnici noi pentru apă curgătoare şi bazine, campania pentru a dona sânge şi alimente, sprijinirea persoa­nele vulnerabile şi distribuirea de apă potabilă fa­miliilor afectate de secetă.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!