Oltenia
Daruri pentru copiii de la Centrul „Aripi de lumină”

Daruri pentru copiii de la Centrul „Aripi de lumină”

Centrul de zi „Aripi de lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat în această săptămână mai multe activităţi interactive pentru copiii care beneficiază de serviciile așezământului. Au fost organizate ateliere muzicale şi de creaţie tradiţională, precum şi evenimentele dedicate Zilei porţilor deschise. De asemenea, membrele Ligii Femeilor Ortodoxe au organizat activităţi interactive şi au oferit daruri pentru copiii de la Centrul de plasament „Ana” din municipiul Râmnicu Vâlcea. Tot în această perioadă, copiii din Parohia Moţăţei I, județul Dolj, s-au bucurat în cadrul unui proiect educațional.

Consiliul Județean Dolj și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj continuă și în acest an școlar parteneriatul cu Centrul „Aripi de lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei și îi așteaptă pe copii la noi ateliere de muzică și de creaţie populară, care se vor desfășura până la 7 decembrie 2018. Cele două ateliere, „Ca la țară” și „Să ne împrietenim cu muzica”, se vor desfășura de două ori pe lună, în zilele de vineri, în intervalul orar 14:00-16:00, în Galeriile „Cromatic”, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițio­nale Dolj. Atelierul „Ca la țară” îi apropie pe copii de obiceiuri și tradiții, de specificul vieții la țară, iar atelierul „Să ne împrietenim cu muzica” le dezvăluie tainele studiului muzical, îi familiarizează cu pianul, cu notele muzicale, îi inițiază în teoria muzicii și solfegiu. Parteneriatul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj cu centre sociale din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei a fost demarat în anul 2015, împreună cu voluntari ai Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, au precizat reprezen­tanții Centrului Creației Populare Dolj.

„Întru iubire şi comuniune” la Râmnicu Vâlcea

Tot săptămâna aceasta, la Centrul de Plasament „Ana” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfăşurat manifestarea „Întru iubire şi comuniune” în cadrul proiectului „Copilăria, bucuria tuturor”.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul sărbătoririi copiilor născuţi în lunile iunie-octombrie. Cu acest prilej, s-au reunit în sala centrului copii de toate vârstele pentru a se bucura de spectacolul oferit de membrele Asociaţiei AIDE, coordonate de Adelina Florescu. Din partea membrelor Ligii Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea şi din partea Bibliotecii Judeţeane „Antim Ivireanul” - Vâlcea au fost oferite în dar dulciuri.

Eveniment festiv la Parohia Moţăţei I

Prin strădania preotului Cătălin Glăvan, de la Parohia Moţăţei I, Protopopiatul Băileşti, judeţul Dolj, mai mulţi copii din localitate au avut parte de un eveniment festiv. „Copilaşii au fost întâmpinaţi de voluntari costumaţi în personaje din poveşti, care le-au oferit prăjituri şi i-au încântat cu istorioare de basm. Alături de ei, cei mici au cântat, s-au bucurat de jocuri interactive, de proiecţii video şi alte surprize. În mijlocul nostru au fost prezenţi actriţa Ala Cebotar, de la Teatrul de copii «Colibri» din Craiova, trupa de evenimente Party Time şi Ansamblul de copii «Drag de joc» din Poiana Mare. Ne-am bucurat, de asemenea, de prezenţa părintelui protoiereu Cătălin Neacşu. La acest eveniment au participat toţi copiii din localitate, precum şi numeroşi invitaţi din parohiile învecinate. Activitatea s-a organizat în căminul cultural din parohie. Mulţumim pe această cale tuturor celor care ne-au fost alături în organizarea acestui eveniment”, a spus pr. Cătălin Glăvan.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!