Transilvania
Daruri pentru preoți din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi

Daruri pentru preoți din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi

Ștefan Mărculeț, 13 Septembrie 2018

Delegația Patriarhiei Alexandriei și a Întregii Africi aflată la Sibiu pentru a participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2018 a primit daruri din partea preoților din Protopopiatul Sibiu. Inițiativa aparține IPS Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu, care a adresat rugămintea preoților din Sibiu și împrejurimi să-i sprijine pe slujitorii sfintelor altare din Patriarhia Alexandriei și Întregii Africi în misiunea lor de propovăduire a credinței ortodoxe.

La Întâlnirea Inter­națională a Tinerilor Ortodocși 2018 din Sibiu a participat și o Delegație a Patriarhiei Alexandriei și a Întregii Africi. La finalul manifestării, membrii dele­gației au primit daruri oferite de preoții din Protopopiatul Sibiu.

„Preoții din Protopopiatul Sibiu, având îndemnul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, au adunat 35 de veșminte preoțești, obiecte de cult, cum ar fi sfinte vase, cădelnițe, cruci, dar și tămâie și alte daruri oferite pentru a-i ajuta pe preoții din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi în slujirea lor din comunități. Bucuria preoților din această parte a lumii a fost foarte mare, iar preoții din Protopopiatul Sibiu sunt foarte mulțumiți că au avut posibilitatea să întindă o mână de ajutor fraților întru Hristos din Africa”, ne-a spus protopopul de Sibiu, Ioan Coșa.

Darurile colectate de la preoții din Sibiu au fost oferite luni, 10 septembrie, delegației din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, unde oaspeții au avut posibilitatea să viziteze sfântul așezământ, să se roage și să cunoască mai multe despre spiritualitatea și tradițiile ro­mânești din Țara Făgărașului.
Delegația a fost binecuvântată de Preasfințitul Ilarion Fă­gărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care a transmis mesajul preoților din Sibiu și al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!