Dietă echilibrată și curățenie în frigider, după sărbători

Otilia Bălinișteanu, 04 Ianuarie 2019

După alimentația greoaie din perioada sărbătorilor de iarnă, nutriționiștii nu recomandă soluții radicale, înfometare sau diete dezechilibrate. Cea mai potrivită conduită începe, potrivit medicilor, printr-o curăţenie în frigidere. „La noi, la români, după sărbători rămân cantităţi uriaşe de mâncare, motiv pentru care se găsesc mereu scuze şi se continuă astfel excesele culinare”, a explicat nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Potrivit acesteia, o dietă de înfometare este cea mai păguboasă alegere, pentru că rezultatele se obţin rapid, însă nu sunt de durată. După sărbători trebuie să se revină la o dietă echilibrată, uşor redusă caloric, pentru a corecta efectul exceselor alimentare. Este foarte utilă şi recomandată o mărire a cantităţilor de alimente bazice, alcaline. Din dieta întregii familii nu trebuie să lipsească legumele şi fructele proaspete, cereale integrale bogate în fibre, proteinele de natură superioară din peşte şi lactate fermentate (chefirul, sana, laptele bătut).

De asemenea, sunt recomandate consumul de apă şi ceaiul de plante cu lămâie și mersul pe jos, care îmbunătăţeşte activitatea cardiacă, circulaţia sanguină, stimulează arderile şi creşte viteza metabolică, ajutând la scăderea în greutate.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!