Banat
Două icoane athonite, darul Învierii pentru clerul și credincioșii arădeni

Două icoane athonite, darul Învierii pentru clerul și credincioșii arădeni

16 Aprilie 2018

În Vinerea Luminată, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost aduse două icoane pictate în Sfântul Munte Athos. Pe una dintre icoane este reprezentată Maica Domnului - Pantanasa, iar pe cealaltă, Deisis, rămânând permanent în Catedrala Arhiepiscopală. Ele au fost comandate și achiziționate de un grup de cre­dincioși, închinători ai catedralei. Ramele suspendate sunt sculptate de Sorin Martin.

Începând cu ora 18:00, s-a organizat procesiunea în jurul catedralei, condusă de Înaltprea­sfințitul Părinte Timotei, după care s-a săvârșit slujba Vecerniei, urmată de Acatistul Maicii Domnului - Pantanasa. Din soborul în fruntea căruia s-a aflat chiriarhul arădean au făcut parte pr. Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, preoții catedrali Gheor­ghe Gogan, Mircea Cricovean, Ioan Lazăr, arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, arhid. Claudiu Condurache și arhid. Alexandru Tiulea.

În cuvântul de învățătură, ierarhul arădean a subliniat legăturile și simțămintele pe care Biserica Ortodoxă Română le are și le cultivă permanent cu mănăstirile din Sfântul Munte Athos, mai ales prin darurile primite din ținuturile sfinte ale Eladei, daruri care bucură și întăresc în credință sufletele credincioșilor ortodocși și mai cu seamă ale celor din urbea de pe Mureș.

Părintele eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale, Simion Mladin, a mărturisit credin­cio­șilor emoțiile și trăirile pe care le-a experimentat împreună cu ceilalți membri ai delegației arădene, aducând aceste două icoane, ca dar pentru clerul și cre­dincioșii Arhiepiscopiei Aradului, icoane care au fost sfințite și atinse de sfinte moaște și de alte icoane făcătoare de minuni din Sfântul Munte.

Icoanele au stat pentru închinare până ieri, 15 aprilie. (Arhid. Tiberiu Ardelean, ins­pector eparhial bisericesc)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!