Transilvania
Şedinţa administrativă lunară cu preoţii, în Protopopiatului Năsăud

Şedinţa administrativă lunară cu preoţii, în Protopopiatului Năsăud

Pr. Cornel Coprean, 22 Februarie 2019

La sediul Protopopiatului Năsăud s-a desfășurat ședința administrativă lunară prezidată de protopopul Ioan Dâmbu, care a adus în atenţia preoţilor năsăudeni principalele teme dezbătute în cadrul întrunirii semestriale a Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului cu protopopii, la Centrul Eparhial.
Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a protopopiatului şi a început cu o scurtă rugăciune, urmată de discuții care au vizat aspecte liturgice, administrativ-bi­sericești, misionar-sociale sau cu privire la activitățile cu tinerii.

Apoi, protopopul Ţării Năsăudului, Ioan Dâmbu, a adresat preoților prezenți un îndemn la responsabilitate misionară și pastorație adecvată timpului prezent, concretizată în respectarea programului serviciilor religioase, dar şi în disponibilitate și implicare în relațiile cu credincioșii, a căror conştiinţă misionară trebuie permanent cultivată.

Cu ocazia proclamării acestui an în Patriarhia Română drept „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și al primarilor gospodari)” s-a propus organizarea unor manifestări culturale și religioase în fiecare parohie, cu scopul de a sublinia importanța satului românesc în promovarea conș­tiinței naționale și eclesiale românești. De asemenea, au fost prezentate aspectele organizatorice şi coordonatele privind Concursul Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, propus de Sectorul Teologic Educaţional al Patriarhiei Române.

În continuare au fost supuse atenției diverse probleme administrative și de interes financiar-contabil privind gestiunea parohială și registrul-inventar.

Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei s-a făcut apel la un gest de solidaritate, constând într-un sprijin financiar pentru inspectorul eparhial de tineret pe judeţul Cluj, Radu Copil, la care au răspuns toţi preoţii năsăudeni, care au conştientizat că pe lângă rugăciune, în aceste momente de încercare, Radu Copil are nevoie de tot sprijinul.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!