Transilvania
Şedința lunară a preoților din Protopopiatul Cluj I

Şedința lunară a preoților din Protopopiatul Cluj I

17 Martie 2018

La sediul Protopopiatului Cluj I, din Cluj-Napoca a avut loc joi, 15 martie, ședința lunară a preoților din protopopiat. Întrunirea a început cu o slujbă de Te-Deum oficiată de un sobor de preoți în Biserica „Sfânta Treime”. Printre problemele abordate s-au aflat şi aspecte ale gestiunii administrativ-contabile din parohii.

La şedința lunară a preoților din Protopopiatul Cluj I a fost invitat să participe economistul dr. Sorin Câlea, consilier economic al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului și cadru didactic la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, catedra Economie Politică, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Economistul Sorin Câlea a fost invitat pentru a le oferi sprijin preoților în clarificarea anumitor aspecte ale gestiunii administrativ-contabile din parohii, conform celor precizate de protopopul Dan Hognogi.

Dintre problemele discutate s-au aflat: aspecte legate de concesionarea terenurilor; inventarierea și întreținerea patrimoniului bisericesc; aspecte contabile și administrative legate de lucrările de construcții, reparații și întreținerea imobilelor aparținând parohiei; înstrăinarea bunurilor bisericești; colectele efectuate la nivelul parohiei ș.a.

În a doua parte a ședinței s-au discutat probleme administrative și s-au făcut câteva anunțuri, dintre care: respectarea normelor și prevederilor privind prevenirea și stingerea incendiilor; respectarea programului liturgic și catehetic specific Postului Sfintelor Paști; anunțul privind tragedia petrecută în Parohia Făureni, Protopopiatul Cluj I – biserica parohială a fost mistuită de flăcări în noaptea de vineri spre sâmbătă (09 – 10 martie) 2018, şi colecta organizată pentru a ajuta această comunitate să-și reconstruiască un nou locaș de cult.

Protopopul Dan Hognogi a mulţumit tuturor celor care au participat la Spectacolul caritabil „Ziditori ai Marii Uniri”, care a avut premiera absolută la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în data de 20 februarie, organizat de Protopopiatul Cluj I.

În ultima parte a ședinței, Remus Urcan, reprezentantul unei companii de asigurări, a prezentat preoților și invitaților câteva informații privind necesitatea și condițiile încheierii unei polițe de asigurări pentru imobile, inclusiv lăcașuri de cult.

La finalul ședinței, protopopul Dan Hognogi, împreună cu preoții și invitații, l-au felicitat pe părintele Dorel Popa din Parohia Șutu, care a împlinit 20 de ani de slujire preoțească. (Pr. Marius Bolbos)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!