Parohia „Sfântul Ilie”- Ghencea din Protopopiatul Sector 5 Capitală îl va pomeni sâmbătă, 4 ianuarie, pe Sfântul Cuvios Nichifor cel Lepros, vindecătorul de boli și făcătorul de minuni. Un fragment din
Editurile Patriarhiei Române la Bookfest 2016
Până duminică, 5 iunie, Editurile Patriarhiei Române participă la Târgul Internațional de Carte - Bookfest 2016, care este organizat la Romexpo, București. Oferta de carte include o gamă variată de lucrări de teologie ortodoxă, traduceri din Sfinții Părinți ai Bisericii, enciclopedii, dicționare, albume, monografii, cărți pentru copii, precum și cărți de cult și Biblia.
La fel ca și în anii trecuți, la evenimentul dedicat cărții și culturii scrisului, Editurile Patriarhiei Române au venit cu o ofertă generoasă de carte tipărită, punând în valoare propriul tezaur de carte, dar și cu apariții noi și diverse care se adresează unui public cât mai larg, cu pregătire și interese literare diferite. La Târgul Internațional de Carte - Bookfest 2016 de la București (1-5 iunie), Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, Editura BASILICA și Editura TRINITAS au marcat comemorarea unor personalități din lumea culturală universală, dar și românească, după cum ne-a spus părintele Mihai Hau, consilier patriarhal coordonator la Editurile Patriarhiei Române.
„Anul acesta, când universalitatea cărții îl serbează pe William Shakespeare la 400 de ani de la moarte, poporul român îl cinstește pe Brâncuși în Anul «Constantin Brâncuși», iar Patriarhia Română îl comemorează pe Sfântul Ierarh Antim Ivireanul la 300 de ani de la sacrificiul său pentru Hristos, Editurile Patriarhiei au ținut să marcheze aceste evenimente, în primul rând, prin prezența la Târgul de Carte Bookfest, ajuns acum internațional. Apoi, ca în orice societate democratică, Patriarhia Română trebuie să își facă simțită prezența prin ce are ea mai valoros. Și Biserica are cartea drept cel mai valoros lucru, ca una care a fost prima instituție care a născut cartea, care a predat pentru prima dată poporului român cartea tipărită. Cât privește paleta prezentărilor editoriale la târgul de carte de la București, începând de la dicționare, albume până la carte de copii, Editurile Patriarhiei Române prezintă aproape tot ce au. Avem carte patristică, carte de cult, carte teologică, carte istorică, monografii, albume, dicționare, carte de muzică, carte pentru copii, însumând un total de 276 de titluri. Cartea de cult este specificul Editurilor Patriarhiei Române, iar punctul de referință îl reprezintă întotdeauna Sfânta Scriptură. De la Biblia lui Șerban Cantacuzino, care a fost reeditată în 2014 cu ocazia celor 300 de ani de la martiriul Sfântului Constantin Brâncoveanu, până la ultima ediție a Sfintei Scripturi, care a fost tipărită anul acesta într-un tiraj destul de mare, avem aproape orice titlu de carte de cult pe care o folosim în Biserica Ortodoxă Română”, a spus părintele Mihai Hau. Pe toată perioada desfășurării Târgului Internațional de Carte - Bookfest, Editurile Patriarhiei Române își așteaptă cititorii la standul din Pavilionul C4-C5 de la Romexpo.