Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Cultură „Gustul ca patrimoniu“, deviza programului „La Pas“

„Gustul ca patrimoniu“, deviza programului „La Pas“

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Cultură
Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 02 Mai 2023

O componentă importantă a programului La Pas/ Slowing Down, parte din Programul „Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii”, finanţat de Primăria Municipiului Timişoara prin Centrul de Proiecte Profesori, este proiectul intitulat „La Pas: educaţie pentru schimbare”, în cadrul căruia profesori de la 15 școli și licee din Timişoara vor pune în aplicare, în următoarele luni, proiecte de învăţare experienţială, astfel că elevii vor grădinări, vor găti în şcoală şi acasă cu părinţii sau bunicii, vor învăţa să mănânce curat şi sănătos, să îşi gestioneze cumpărăturile, vor face excursii în afara oraşului, vor culege plante medicinale, vor recicla creativ, vor revalorifica şi refolosi hainele vechi.

Toate aceste activităţi reprezintă componenta educațională a Festivalului „La Pas”, iniţiat şi dezvoltat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare (Asociaţia CRIES), în contextul „Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023”. 

Festivalul propune, în acest an, ateliere gastronomice, care tratează „Gustul ca patrimoniu”, activităţi de promovare a consumului responsabil, reducerea risipei alimentare, hrană sănătoasă şi grădinărit urban. „Ne propunem să dezvoltăm competenţe de consum responsabil în rândul tinerilor, instituirea unor practici sustenabile de organizare a evenimentelor culturale şi pentru turism, adoptarea de politici publice care să favorizeze modele de dezvoltare sustenabilă şi o cultură a sustenabilităţii”, a declarat Mihaela Veţan, coordonator al programului „La Pas”.