Moldova
Elevele Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, în pelerinaj pe urmele Sfântului Gheorghe Pelerinul

Elevele Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, în pelerinaj pe urmele Sfântului Gheorghe Pelerinul

17 Mai 2018

Ziua de duminică, 13 mai 2018, a reprezentat pentru 30 de eleve de la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi" Mănăstirea Neamţ ocazia de a participa la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul" din Piatra Neamţ, într-un pelerinaj la locurile în care Sfântul Gheorghe Pelerinul a trăit.

La invitaţia părintelui profesor Vasile Păvăleanu, cadru didactic al şcolii teologice, corul de fete, însoţit de subsemnata, prof. Oana Grădinaru, a efectuat un pelerinaj în municipiul Piatra Neamţ. În prima parte a zilei, corul, condus de prof. Adrian Cojocariu, a participat la Sfânta Liturghie, oferind răspunsurile liturgice la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul" Mărăţei I.

Făcând o impresie deosebită credincioşilor prezenţi, atât prin ţinuta vestimentară cuviincioasă, cât şi prin decenţa şi atitudinea creştinească demnă de urmat de toţi tinerii ortodocşi, elevele seminariste au înălţat inimile tuturor în sfântă rugăciune prin execuţia cu acurateţe a cântărilor liturgice şi interpretarea lor cu multă evlavie şi trăire duhovnicească.

După agapa oferită de parohie la cantina socială, cele treizeci de eleve au vizitat şi alte obiective din Piatra Neamţ, printre care enumerăm: Biserica Domnească „Sfântul Ioan", dar şi Turnul din centrul oraşului, locul în care a petrecut ultima parte a vieţii pământeşti Sfântul Gheorghe Pelerinul.

(Prof. Oana Grădinaru)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!