Transilvania
Elevi și preșcolari, în vizită la Tipografia „Șaguniana” a Arhiepiscopiei Sibiului

Elevi și preșcolari, în vizită la Tipografia „Șaguniana” a Arhiepiscopiei Sibiului

Ștefan Mărculeț, 20 Mai 2017

Grupuri de elevi și de pre­școlari au vizitat în această săptămână Tipografia „Șagu­niana” din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Vizitele au fost organizate în cadrul Programului „Școala altfel”, cu scopul de a le arăta copiilor cum funcționează o tipografie și mai ales cum iau naștere cărțile.

Cei mici au fost însoțiți de cadre didactice și au fost întâmpinați de Adrian Stoia din cadrul Editurii „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului. Copiii au aflat cum se pregătesc plăcile de calc și cele metalice pe care sunt imprimate coperțile și paginile unei cărți, cum sunt apoi tipărite pe hârtie în mașinile de tipar, cum sunt legate și lipite cărțile și cum sunt pregătite pentru a fi distribuite în librării și în punctele de vânzare.

„Ca în fiecare an, în perioada desfășurării Programului «Școala Altfel» ne deschidem porțile pentru copiii de la școlile și grădinițele din Sibiu. Ne bucură interesul celor mici față de tipografia noastră și față de munca pe care o depunem aici zi de zi pentru a tipări cărți folositoare pentru suflet”, ne-a spus Adrian Stoia.

În aceste zile au vizitat Tipografia „Șaguniana” a Arhiepiscopiei Sibiului preșcolari de la mai multe grădinițe din Sibiu, precum și elevi de la Școala Generală nr. 15, Școala Gimnazială „Regele Ferdinand I” şi de la Școala Gimnazială nr. 21.

În perioada următoare vor mai vizita tipografia sibiană elevi și preșcolari de la Școala Gimnazială nr. 5, de la Grădinița nr. 43 și de la alte instituții de învățământ școlar, pentru a cunoaște mai multe despre tehnicile de tipărire de cărți, reviste și alte publicații. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!