Actualitate religioasă
Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat aparatură sportivă în valoare de 16.000 de euro

Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat aparatură sportivă în valoare de 16.000 de euro

11 August 2017

Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat aparatură sportivă pentru lotul olimpic de gimnastică în valoare de 16.000 de euro. Evenimentul a avut loc miercuri, 9 august 2017, în sala de antrenamente din cadrul Clubului Sportiv Municipal Deva, în prezența gimnastelor și a antrenorilor acestora.

Cu sprijinul eparhiei au fost achiziţionate două aparate de gimnastică de maximă necesitate pentru buna desfășurare a antrenamentelor, respectiv o trambulină Gymnova Acrotramp Long de 12,7 metri și o pârtie acrobatică.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. Apoi, chiriarhul locului a oferit aparatele şi i-a binecuvântat pe cei prezenţi.

„Această donație a Episcopiei Devei și Hunedoarei se înscrie într-o preocupare constantă a Bisericii hunedorene, în sensul încurajării performanței, atât în domeniul sportiv, cât și în cel medical, cultural sau educa­țional, cu nădejdea vie că această faptă va mobiliza și alte ini­țiative particulare sau institu­ționale în vederea susținerii și promovării performanței în toate domeniile de interes social”, se menţionează într-un comunicat emis de Biroul de presă al eparhiei.

Necesitatea acestor aparate sportive a fost identificată de Preasfințitul Părinte Episcop Gurie în urma vizitei efectuate de sportivele lotului olimpic și ale celui național la Centrul eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în data de 22 mai 2017.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!