Etapa judeţeană a Olimpiadei de religie

Tudorel Rusu, 20 Martie 2017

Sâmbătă, 18 martie 2017, a avut loc şi la Iaşi etapa judeţeană a Olimpiadei de religie pentru clasele VII-XII. Gazda evenimentului a fost Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“.

Sâmbăta aceasta, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei de religie.

Elevii participanţi la olimpiadă s-au bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a şi dăruit fiecăruia, prin intermediul părintelui profesor dr. Cristian Alexandru Barnea, inspector în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, câte o carte de rugăciuni şi o scriere teologică a părintelui Dumitru Stăniloae.

„La fel ca şi în anii trecuţi, am avut un număr constant de olimpici, peste 220, ceea ce ne bucură imens şi ceea ce demonstrează foarte clar că nevoia de spiritualitate, nevoia de a fi în preajma lui Dumnezeu şi de a-L cunoaşte pe Dumnezeu este o realitate a tinerilor şi a copiilor. Predarea religiei în şcoli este un succes, cu toate vicisitudinile prin care a trecut această disciplină de-a lungul timpului. Din experienţa anilor trecuţi, observăm că profesorii de religie muncesc foarte mult cu elevii şi în special cu elevii olimpici şi că fac acest lucru din pasiune, din vocaţie, lucru care se simte şi din dorinţa elevilor de a participa la Olimpiada de religie. Prezenţa unui număr mare de elevi la această olimpiadă este un suuces şi dacă avem în vedere că în această zi s-au mai desfăşurat alte trei olimpiade, la matematică, limbi străine şi istorie“, ne-a declarat Denisa Mănoiu, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

La Olimpiada de religie ortodoxă participă în fiecare an elevi din clasele VII-XII, din şcolile şi liceele laice. Etapa naţională a acestei competiţii se va desfăşura în perioada 24 - 28 aprilie 2017 la Craiova.

Ce au declarat elevii participanţi

„M-am înscris la Olimpiada de religie pentru că religia este o materie de suflet şi nu una neapărat de învăţare. Putem scrie şi ceea ce noi credem şi simţim despre Dumnezeu“.

„Consider că Olimpiada de religie este un mod prin care ne putem verifica credinţa şi cunoştinţele pe care le avem“.

„Am participat ca să demonstrez că această materie este una foarte frumoasă, care place elevilor, în ciuda celor care zic că ea este degeaba“.

„Subiectul preferat a fost cel despre rugăciune, al treilea. Rugăciunea îţi permite să te deschizi, să vorbeşti practic din ceea ce simţi. Pot spune că a fost un subiect de suflet“.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!