Transilvania
Evocare la 70 de ani de la revolta anticomunistă de la Cluj-Napoca

Evocare la 70 de ani de la revolta anticomunistă de la Cluj-Napoca

Andreea Pâgleşan, 06 Iunie 2016

Aula Magna a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a găzduit vineri, 3 iunie, un eveniment comemorativ, prilejuit de împlinirea a 70 de ani de la revolta anticomunistă, condusă de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania, pe atunci student la Medicină.

Evenimentul din 1946 a fost rememorat de câțiva supra­viețuitori ai revoltei, în prezența studenților, a cadrelor didactice ale facultății, a reprezentanților Universității „Babeș-Bolyai” și a Înaltprea­sfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, care a vorbit despre personalitatea Mitropolitului Bartolomeu.

Au participat la întâlnire și doi dintre studenții de atunci, maestrul Vasile Bărbieru și prof. Ștefan Crețeanu care au retrăit, în fața tinerilor studenți teologi și a profesorilor, evenimentele din 1946, şi care i-au îndemnat pe cei prezenţi să ducă pe mai departe idealul început de studenții anilor '46 și să promoveze spiritul românismului aici, în Transilvania, și a credinței ortodoxe. Un eveniment similar a avut loc duminică, 29 mai, la Facultatea de Drept, cu participarea părintelui Ioan Chirilă, preșe­dintele Senatului Universității „Babeș-Bolyai” și a prof. univ. dr. Aurel Sasu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!