Banat
Examen de capacitate preoțească, sesiunea martie 2019

Examen de capacitate preoțească, sesiunea martie 2019

22 Februarie 2019

În conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod prin hotărârea nr. 1199/2008, precum şi cu completarea, actualizarea conținutului, precizările și completările la această Metodologie, aprobate de Sfântul Sinod prin hotărârile nr. 565/2017 și nr. 10.079/29 octombrie 2018, în Arhiepiscopia Timișoarei se va organiza o nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească - sesiunea martie 2019. Înscrierea se va face la Centrul eparhial (la Sectorul învăţământ) în perioada până în 22 februarie a.c.

La examenul de capacitate preoţească se pot înscrie doar licenţiaţii în Teologie Pastorală, cei care doresc hirotonia întru preot. Întrucât examenul de capacitate preoţească are valabilitate un an de zile pentru cei care au obţinut media sub 9,00 şi doi ani valabilitate pentru cei care au promovat cu cel puţin media 9,00, se pot înscrie şi candidaţii care au depăşit condiţiile enunţate.

Dosarul de înscriere va cuprinde: cerere către Înaltprea­sfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Ioan; copii după actele de studii: diplomă de licenţiat în teologie pastorală, master, doctorat şi foile matricole, certificat modul psihopedagogic; copie B.I./C.I.; Curriculum Vitae; recomandarea preotului duhovnic; dovadă de la Centrul eparhial că nu are impedimente canonice la hirotonie.

Cursuri de pregătire a candidaţilor pentru examenul de capacitate preoţească se vor organiza și susţine în perioada 25 februarie - 8 martie.

Examenul va consta într-o probă eliminatorie - testare psihologică, ce se va desfăşura în data de 18 martie a.c., ora 9:00; precum și în testarea de specialitate, în cadrul căreia se vor susţine probele scrise (dogmatică şi morală; IBU şi IBR) şi probele orale (exegeză biblică, predică, cateheză, tipic şi liturgică, cântare, legislaţie şi administraţie bisericească) în ziua de 2 aprilie, ora 8:00, la Centrul eparhial din Timişoara, B-dul. C.D. Loga nr. 7.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!