Transilvania
Expoziția „Chipuri sfinte din inimile copiilor”, la Primăria Sibiu

Expoziția „Chipuri sfinte din inimile copiilor”, la Primăria Sibiu

Ștefan Mărculeț, 18 Decembrie 2017

La Centrul de informare turistică din cadrul Primăriei Sibiu a fost vernisată Expoziția „Chipuri sfinte din inimile copiilor”, cu icoane pe sticlă, icoane pe lemn, cruci sculptate, cruci-potir și broderii cu motive populare.

Icoanele din cadrul expo­ziției „Chipuri sfinte din inimile copiilor” au fost realizate de elevi de la mai multe școli din județul Sibiu, precum și de copiii din cadrul mai multor centre parohiale din Arhiepiscopia Sibiului.

La vernisaj au participat Preasfințitul Ilarion Făgără­șanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, consilierul cultural eparhial, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, reprezentanții Departamentului de Tineret din cadrul eparhiei, precum și numeroși elevi și cadre didactice din Sibiu.

Cu această ocazie, mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfin­țitu­lui Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost transmis de Prea­sfințitul Episcop-vicar Ilarion Făgărășanul.
„Este o bucurie pentru acești copii ca în postul Crăciunului, în prag de mare praznic, să-și vadă expuse lucrările pe care le-au realizat în timpul anului. Îi felicităm pe copii, pe profesori, pe îndrumătorii și pe părinții lor și le dorim să-și petreacă sfintele sărbători cu dragoste și bucurie în familiile lor și cu cei dragi ai lor”, ne-a spus ierarhul.  

De asemenea, părintele Vasile Dariciuc de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, a transmis un mesaj de apreciere pentru efortul copiilor și al coordonatorilor acestora din cadrul școlilor și al centrelor parohiale: „Îi felicităm pe copiii care au pictat aceste icoane și pe profesorii coordonatori și le dorim să se asemene tot mai mult cu chipurile sfinte de pe aceste icoane pe care ei le-au realizat”. Expoziția va fi deschisă publicului, pentru vizitare, până la sfârșitul anului.

Recent, o expoziție cu peste 120 de icoane, cruci-potir din lemn și broderii cu motive populare, realizate de copii de la peste 20 de școli și centre parohiale din Arhiepiscopia Sibiului, a fost găzduită de Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu. Expoziția a făcut parte din manifestările organizate sub egida Zilelor Șa­guniene 2017.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!