Actualitate religioasă
Expoziție de tablouri și fotografii la Liceul Românesc din Giula, Ungaria

Expoziție de tablouri și fotografii la Liceul Românesc din Giula, Ungaria

09 Noiembrie 2018

Miercuri, 7 noiembrie 2018, la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, Ungaria, a avut loc vernisajul unei expoziții cu tablouri din natură și fotografii artistice cu peisaje din oraș, aparținând unui grup de cinci pictori locali și membrilor unui club fotografic, numit „Székely Aladár” (Séchei Ólodar), din Giula, ne-a transmis Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Evenimentul artistic a fost organizat de Liceul Românesc din Giula, împreună cu Asociația de Prietenie Arad-Giula, și se încadrează în manifestarea anuală mai extinsă, denumită „Strângeri de mâini”, ajunsă la cea de-a 24-a ediție, ce marchează rela­țiile de înfrățire între orașele Arad, din România, și Giula, din Ungaria. Întâlnirea a pus în valoare atât buna conviețuire între cele două orașe și popoare vecine, cât și frumuseți din natură, chipuri și alte obiecte, imortalizate în minunate tablouri sau fotografii artistice cu clădiri reprezentative și alte obiective turistice din orașul Giula, prezentate publicului larg prin intermediul acestei expoziții.

La eveniment au participat mai multe oficialități, între care și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria. Tablourile expoziției apar­țin unui grup de cinci pictori din Ungaria, români și maghiari (Irina Pătcaș, Maria Papp, Bende Imre, Keresztesi Franciska și Metykóné Balogh Edit), iar fotografiile membrilor Clubului fotografic „Székely Aladár” din Giula, înființat în anul 1984.

Asociația de Prietenie Arad- Giula le-a oferit diplome de merit artiștilor care au realizat această expoziție, după care participanții au putut să admire tablourile și fotografiile expuse, dar și să participe la o recepție oficială oferită din partea liceului.

Expoziția vernisată la Liceul Românesc din Giula va putea fi vizitată timp de o lună.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!