Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, la Alba Iulia

20 Noiembrie 2015

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia se desfăşoară în perioada 20-22 noiembrie, când iubitorii muzicii folk îi vor putea asculta pe Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Berţi, Maria Gheorghiu etc. Festivalul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia şi debutează azi, 20 noiembrie, cu un concurs pentru cei 10 tineri concurenţi care au trecut în acest an de preselecţii. Din programul de azi mai fac parte lansări şi prezentări de carte sau albume, recitaluri susţinute de Laura Todică (laureată ediţia 2014 a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”), Adrian Ivaniţchi, Cătălin Condurache & Sandy Deac, Mircea Bodolan, Zoia Alecu şi Mircea Baniciu.
Sâmbătă, 21 noiembrie, continuă competiţia muzicală dintre tinerii interpreţi, vor avea loc alte lansări şi prezentări de cărţi şi albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Silvan Stâncel, Dan Vană, Florin Săsărman &Alexandru Filip, Cristian Buică, Poesis şi Vasile Şeicaru.
În acest an, juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este format din: Florin Săsărman (cantautor), Marinela Popa (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Călin Bulac (profesor de muzică, director Radio Reîntregirea Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Silvan Stâncel (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului este Mihai Cosmin Popescu - redactor la Radio România.
Duminică, 22 noiembrie, alături de alte numeroase evenimente, va avea loc Gala Laureaţilor, urmată de recitaluri susţinute de Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.
Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” cuprinde în fiecare zi de la ora 11,00 „Cafeaua cu folk” - momente dedicate presei şi iubitorilor de muzică folk în care se vor putea întâlni cu interpreţii veniţi la festival, vor putea schimba impresii şi vor primi autografe.
Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie, fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.
Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!