Actualitate religioasă
Festivitate de premiere a olimpicilor din Arad

Festivitate de premiere a olimpicilor din Arad

La Palatul Cultural din municipiul Arad, a avut loc luni, 14 iunie, festivitatea de premiere a elevilor olimpici din judeţul Arad, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în colaborare cu Primăria, Prefectura, Consiliul Judeţean şi reprezentanţi ai mediului cultural şi de afaceri arădean.

Evenimentul a fost marcat şi de participarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscop al Aradului. În deschidere, Înalt Preasfinţia Sa, la invitaţia inspectorului şcolar general Mirela Aldescu, a adresat cuvenitele felicitări elevilor olimpici, părinţilor acestora, precum şi profesorilor care i-au pregătit şi a încadrat fericitul eveniment, mergând pe firul tradiţiei, în rândul sărbătorilor închinate tineretului şi familiei.

Părintele Arhiepiscop Timotei, în caldul şi duhovnicescul său cuvânt, a subliniat necesitatea şi importanţa recunoştinţei şi mulţumirii pe care o datorăm în primul rând lui Dumnezeu, Cel care este "Dătătorul tuturor bunătăţilor", Care i-a înzestrat pe elevii arădeni cu daruri şi i-a aşezat în fruntea altora, tocmai pentru a fi modele şi exemple vrednice de urmat. De asemenea, Înalt Preasfinţia Sa a făcut o foarte frumoasă paralelă între curajul alpiniştilor de a cuceri Everestul şi cucerirea înălţimilor cunoaşterii spre care s-au avântat cei încununaţi cu laurii olimpici.

Festivitatea a continuat cu alte luări de cuvânt din partea oficialităţilor din Arad şi a reprezentanţilor celor două universităţi "Aurel Vlaicu" şi "Vasile Goldiş", urmate de decernarea premiilor pentru cei peste 100 de elevi olimpici şi pentru profesorii care i-au pregătit.

În cadrul învăţământului vocaţional, la cultul ortodox, s­au remarcat elevii Lavinia Simina, din clasa a VII-a, Şcoala Generală Almaş, pregătită de prof. Ioan Slev, Ioana-Alexandra Luce, din clasa a IX-a, Grupul Şcolar "Mihai Viteazul" Ineu, pregătită de prof. Lăcrămioara-Melania Ardelean, Silviu-Ovidiu Popa, din clasa a XII-a, Seminarul Liceal Teologic Ortodox Arad, pregătit de pr. prof. Codin Şimonca-Opriţa.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!