Actualitate religioasă
Forum dedicat cuplurilor şi familiilor

Forum dedicat cuplurilor şi familiilor

Maria Curtean, 08 Septembrie 2013

La Mănăstirea „Sfânta Cruce“ Caraiman, judeţul Prahova, a avut loc prima ediţie a Forumului „Taina aceasta mare este“, dedicat cuplurilor şi familiilor, organizat de Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN), cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Nouă familii, cu vârste între 25 şi 50 de ani, au petrecut împreună un timp de învăţare activă în doi, de meditaţie şi reînnoire duhovnicească,într-un cadru special de comunicare şi comuniune.

Participanţii au luat parte la ateliere tematice: provocările duhovniceşti ale familiei; comunicare în cuplu; rugăciunea în familie; schimbări în cuplu, avându-i ca invitaţi speciali pe pr. Pantelimon Şuşnea de la Mănăstirea Oaşa, judeţul Alba, şi psihologul Lucian Negoiţă din Bucureşti. Împreună cu organizatorii, participanţii s-au bucurat de natura generoasă din zonă, iar întâlnirea cu Hristos în cadrul liturgic, a pus bun început noului an din viaţa familiei creştine.

Această primă ediţie a Forumului este punctul de plecare înspre crearea unui grup de sprijin pentru familiile care doresc promovarea virtuţilor creştine şi valorilor cetăţeneşti şi implicit pentru activităţi privind educaţia creştin-ortodoxă, dedicate familiei, pe parcursul unui an bisericesc.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!