Reportaj
Gala olimpicilor la disciplinele religie și chimie

Gala olimpicilor la disciplinele religie și chimie

Cristina Mascan, 08 Mai 2017

Elevii bucureşteni care au participat în acest an școlar la etapa națională a olimpia­delor școlare de chimie și religie-cultul ortodox au fost premiați sâmbătă, 6 mai, în cadrul Galei Olimpicilor. Evenimentul a avut loc la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală și a fost organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie în colaborare cu Fundația Pasteur, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Profesorilor de Chimie din București și Sectorul Învățământ și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Elevii au fost premiaţi de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, care a apreciat iniţiativa Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR), „oameni care, deşi nu sunt slujitorii ai Biserici la Sfântul Altar, au o altfel de slujire frumoasă prin iniţiative inspirate şi prin atenţia deosebită faţă de aceşti tineri şi faţă de ora de religie. Participarea la olimpiada de religie reprezintă pentru elevi o ocazie de a-şi mărturisi credinţa.”

Premierea simultană a elevilor care excelează în studiul valorilor credinţei creştin-ortodoxe, dar şi a celor care sunt interesaţi de domeniul ştiinţific nu a fost întâmplătoare, pentru că „noi toţi suntem un amestec de chimie, fizică şi, sper din suflet, credinţă”, după cum a declarat Liana Stanciu, preşedintele APOR.

Invitat la festivitate, inspectorul școlar general al municipiului Bucureşti, Ionel Florian Lixandru, a afirmat că „religia conduce la credinţă şi prin credinţă se vindecă sufletele, în vreme ce chimia pregăteşte viitorii medici, care vor vindeca trupurile. Iată că putem găsi o legătură şi nimic nu este întâmplător. Doresc să vă felicit pe toţi cei care aţi participat în acest an şcolar la olimpiadele de religie şi chimie. Vreau să vă spun că acest an şcolar a fost pentru Bucureşti unul cu rezultate deosebite, avem premii la etapa naţională la aproape toate disciplinele.”

Toţi elevii au primit premii în cărţi, oferite de Arhiepiscopia Bucureştilor, respectiv de Asociaţia Profesorilor de Chimie din Bucureşti, dar şi în bani, sume oferite de Fundaţia Pasteur. În cadrul galei au fost premiaţi şi elevii care au obţinut rezultate foarte bune la etapa pe municipiu a olimpiadelor de religie şi de chimie, numărul acestora depășind 250. APOR şi-a propus ca în fiecare an premierea olimpicilor de la disciplina religie, cultul ortodox, să se facă alături de elevii de la o altă materie de studiu din învăţământul gimnazial şi liceal.

Gala olimpicilor la cele două discipline a inclus mai multe momente artistice susţinute de elevi din toate ciclurile de studiu. Aceștia au susţinut recitaluri de pian şi vocale care au încântat audienţa.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!