Gemene născute de către două mame diferite

14 Iunie 2007

▲ Premieră în Statele Unite, unde, la finele săptămânii trecute, două gemene au fost născute la doar câteva minute distanţă - de către două mame diferite ▲

Seamănă foarte bine, s-au născut la doar câteva minute diferenţă şi sunt gemene. Lauren şi Hannah Bernaba au fost însă născute de două mame diferite. Şi asta pentru că medicii i-au zis mamei adevărate, adică celei din ale cărei ovule s-au format gemenele, că este prea riscant să nască gemeni. În această situaţie, ovulul fecundat al uneia dintre gemene a fost implantat unei alte femei, care născuse deja 6 copii. Cele două femei au fost apoi împreună la toate controalele prenatale, iar naşterea le-a găsit pe amândouă în aceeaşi clinică.

Aici, mama biologică a gemenelor a născut prin cezariană, iar la doar câteva minute a născut şi mama-purtător a celeilalte fetiţe. Mama fetiţelor, Amy Bernaba, urmase timp de 12 ani un tratament de fertilitate.

În momentul în care medicii au observat că va avea gemeni, aceasta nu a a vrut să renunţe la nici una dintre fete şi a reuşit să găsească o mamă-purtător.

Nu este însă primul caz de gemeni născuţi de mame diferite din lume.

Primii asemenea gemeni s-au născut anul trecut tot în Statele Unite, însă la o diferenţă de câteva zile.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!