Transilvania
Grup de copiii din Cernăuți, în tabără în județul Bistrița-Năsăud

Grup de copiii din Cernăuți, în tabără în județul Bistrița-Năsăud

04 Iulie 2016

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit la Bistrița cu un grup de copii români, veniți de la Cernăuți. Evenimentul a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean, iar de față au fost protopopii din județ, Alexandru Vidican și Doru Zimveliu, prefectul Ovidiu-Victor Frenț, președintele Consiliului Județean Bisitrița-Năsăud, Radu Moldovan și directorul Spitalului Județean de Urgență, Mircea Gelu Buta.


IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe copii să păstreze credința ortodoxă și obiceiurile strămoșești. De asemenea, le-a oferit exemplul Sfântului Ioan Valahul care, în ciuda greutăților pe care le-a avut, și chiar cu prețul vieții sale, și-a păstrat curăția înaintea lui Dumnezeu. „Credința și tradițiile, trebuie să le menținem și să le transmitem mai departe, astfel evităm să ne înghită valul vremelniciei", a spus ierarhul. Grupul de copii a interpretat câteva cântări tradiționale românești, apoi ierarhul le-a oferit iconițe și cărți de rugăciuni.


Tinerii se află în tabără, în județul Bistrița Năsăud, fiind cazați la Centrul de Tineret „Ioan Bunea" din Sângiorz-Băi, al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Alături de ei sunt profesorii lor, iar în incursiunea din județul Bistrița au fost însoțiți de pr. Tudor Mudure, inspector pe probleme de tineret al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și de pr. Paul Gavriloaie – directorul Centrului de Tineret din Sângiorz. Copiii au fost prezenți și la hramul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Țara Năsăudului, unde, în cadrul Sfintei Liturghii, au cântat pricesne. (Viorica Văscu)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!