Actualitate religioasă
Hramul Bisericii „Sfinții Împăraţi” din Galaţi

Hramul Bisericii „Sfinții Împăraţi” din Galaţi

Pr. Rareş Bucur, 24 Mai 2018

Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit luni ocrotitorii. Așa cum este tradiția, în ajunul sărbătorii s-a oficiat Vecernia cu Litie de către un sobor de preoţi. A doua zi, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din întreg municipiul Galaţi.

În cadrul slujbei, diaconul Florinel Veronel Răducan a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Ţepu de Jos din Protopopiatul Nicoreşti, judeţul Galaţi, iar teologul Cătălin Huciu a fost hirotonit diacon.

În cuvântul de învăţătură, Arhiepiscopul Dunării de Jos a arătat că Sfântul Constantin a ţinut foarte mult la unitatea Bisericii, iar Sfânta Elena este exemplul de credinţă şi de dragoste pentru susţinerea şi răspândirea creştinismului.

La chinonic, Corul „Ortodoxia” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a prezentat un concert de imnuri bizantine şi cântări dedicate Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. După Sfânta Liturghie, credincioşii au fost binecuvântaţi de chiriarhul Dunării de Jos şi au primit iconiţe cu Sfinţii Împăraţi. Programul a continuat prin invitarea tuturor credincioşilor la agapa frăţească, oferindu-se în acelaşi timp peste 300 de pachete cu alimente persoanelor nevoiaşe ale parohiei.

Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiul Galaţi a fost înălţată între anii 1857 și 1863.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!