Actualitate religioasă
Hramul Bisericii „Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” din Brăila

Hramul Bisericii „Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” din Brăila

Pr. Rareş Bucur, 31 August 2018

Credincioșii din Parohia „Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” din municipiul Brăila au participat miercuri, 29 august, la slujbele liturgice să­vârșite de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de soborul de preoți și diaconi. În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul Dunării de Jos a evidenţiat viaţa şi activitatea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi a subliniat importanţa reabilitării şi îngrijirii acestui locaş de cult cu o vechime de peste 100 de ani, aflat sub ocrotirea Îna­intemergătorului Domnului. „Cărarea pe care suntem îndemnaţi să mergem de Sfântul Ioan este cea spre pocăinţă şi spre înţelegerea sensului Botezului şi a modelului de demnitate şi de lucrare sfântă în istorie, atât a monahilor şi sfinţilor părinţi, cât şi a credincioşilor. Sfântul Ioan Botezătorul este şi temei al zidirii trainice pentru Biserică şi, iată, că ne aflăm în Biserica Sfântului Ioan de pe Calea Galaţi din municipiul Brăila, care de mai mulţi ani se află în reparaţii capitale la exterior prin lucrări de subzidire şi centuri exterioare. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm şi prin lucrări de înfrumuseţare a picturii acestei biserici, ca astfel, la şcoala acestui mare sfânt, bunii creştini de la această parohie să poată să continue lucrarea lor bună de până acum în biserică, în familie şi în societate”, a precizat chiriarhul.

După Sfânta Liturghie, în biserică a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii locașului de cult care au trecut la Domnul.

În continuare, Părintele Arhiepiscop a rostit o rugăciune de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra credincioşilor şi slujitorilor acestei parohii şi a oferit iconiţe celor prezenţi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!