Moldova
Hramul capelei Colegiului „Mihai Eminescu“ din Bacău

Hramul capelei Colegiului „Mihai Eminescu“ din Bacău

Pr. Daniel-Ionel Marari, 04 Octombrie 2017

În ziua de 2 octombrie 2017, la Colegiul „Mihai Eminescu" din oraşul Bacău, a fost sărbătorit hramul Capelei „Acoperământul Maicii Domnului". Cu ocazia acestui eveniment a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de preoţi, sub protia părintelui Adrian Alexandrescu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Bacău.

Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a adunat câteva zeci de elevi şi cadre didactice ale colegiului, care au venit cu mare bucurie şi dragoste de Hristos la chemarea părintelui Justinian Cimpoeru, profesor de religie la această unitate de învăţământ şi a profesorului Răzvan Lucinschi, aducând cu toţii mulţumire Maicii Domnului spre slava lui Dumnezeu.

Părintele profesor Justinian Cimpoeru a mulţumit lui Dumnezeu şi Preasfintei Fecioare Maria pentru ajutorul revărsat cu belşug asupra colegiului şi, de asemenea, a arătat recunoştinţă părintelui inspector de religie Adrian Alexandrescu, doamnei director prof. Constantina Hulea, părinţilor participanţi, profesorilor şi tuturor elevilor care ţin aprinsă flacăra credinţei.

În cuvântul de învăţătură ţinut de părintele inspector Adrian Alexandrescu a fost evidenţiată importanţa orei de religie, a sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, cât şi comuniunea tinerilor în cadrul Sfintei Liturghii. La final, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru cadrele didactice şi elevii multaţi la Domnul întru nădejdea Învierii, împărţindu-se pachete cu hrană, în memoria acestora.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!