Transilvania
IPS Arhiepiscop Irineu la Aşezământul social de la Valea Lungă, Blaj

IPS Arhiepiscop Irineu la Aşezământul social de la Valea Lungă, Blaj

14 Decembrie 2017

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul copiilor de la Aşezământul social „Sfântul Nicolae” din Parohia Valea Lungă, Protopopiatul Blaj. Însoțit de părintele Nicolae Ignat, consilier social al Eparhiei Alba Iuliei, marți, 12 decembrie, IPS Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la acest așezământ aflat în rețeaua socială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Aici ierarhul le-a oferit daruri copiilor și a stat de vorbă cu ei, povestindu-le despre importanța praznicului Crăciunului și despre Pruncul divin.

„În urmă cu două mii de ani, Fiul lui Dumnezeu S-a făcut Fiu al Omului, luând chip de prunc în cetatea Betleem. Sfânta Evanghelie ne spune că Iisus sporea cu vârsta şi cu înţelepciunea, adică Se dezvolta fizic şi spiritual. Iată de ce se cuvine să iubim copiii şi să fim preocupaţi de sănătatea lor trupească şi de formarea spiritual-morală. Acestea se realizează aici printr-o lucrare socială exemplară, care exprimă umanismul evanghelic”, a spus IPS Arhiepiscop Irineu.

Așezământul social „Sfântul Nicolae” a fost înființat în anul 2006 ca răspuns la nevoile de asistență socială din rândul copiilor și a persoanelor vârstnice din comunitate. În prezent, Aşezământul din Valea Lungă funcţionează prin colaborarea dintre Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!