La Cluj-Napoca, o conferinţă despre abuzul de substanţe

12 Martie 2013

Conf. univ. dr. Ion Copoeru de la Facultatea de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“ susţine astăzi, 13 martie, la Biblioteca Clinicii Medicale II, Atelierul multidisciplinar şi inter-universitar de filosofie şi antropologie medicală, conferinţa cu tema „Abuzul de substanţe şi adicţia: modele explicative şi tipuri de intervenţii“, informează Agerpres.

Conf. univ. dr. Ion Copoeru va schiţa o critică a modului în care abuzul de substanţe şi adicţia (dependenţa faţă de un drog, cu tendinţa creşterii progresive a dozelor) au fost construite.

„Teza pe care o voi apăra este aceea că avem de-a face, pe fond, cu o construcţie eşuată, în mare parte tributară medicalizării excesive. Rezultatele cercetării indică faptul că abuzul de substanţe şi adicţia sunt văzute de cele mai multe ori în mod unilateral. Voi încerca să arăt în ce fel descrierea acestui fenomen se poate face pornind de la un orizont comun al înţelegerii“, a spus Ion Copoeru.

Atelierul multidisciplinar şi inter-universitar se desfăşoară sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca, în colaborare cu Centrul de Filosofie Aplicată de la Facultatea de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“. Conferenţiarul este specializat în domeniile: etica în profesii, filosofia dreptului şi fenomenologie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!