Moldova
Lansare de carte la Muzeul Mitropolitan

Lansare de carte la Muzeul Mitropolitan

Flavius Popa, 17 Octombrie 2018

Zeci de studenţi, invitaţi şi cadre universitare au participat ieri-seară, pe 16 octombrie 2018, la lansarea volumului „Leacuri contra evlaviei”, publicat de părintele prof. George Remete. Totodată, cel care a realizat o recenzie asupra lucrării a fost Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor. Întâlnirea a fost moderată de părintele Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi.

Sala „Sinaxar” din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iaşi a fost în cursul serii de marţi, 16 octombrie 2018, gazda unui eveniment la nivel academic, părintele prof. univ. dr. George Remete, cadru didactic al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, lansându-şi ultima carte „Leacuri contra evlaviei”, volum apărut la Editura Paideia. Activitatea, organizată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Episcopia Huşilor şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, a adunat timp de două ore, în sala Ansamblului Mitropolitan, zeci de invitaţi, preoţi, profesori universitari, studenţi, dar şi iubitori de lectură teologică.

La eveniment a fost prezent şi PS Ignatie, Episcopul Huşilor, care a realizat o scurtă descriere a lucrării părintelui profesor, arătând că lucrarea de faţă reprezintă o expunere directă a adevărului: „În momentul în care am citit această carte, m-am gândit la Steinhardt, pentru că Steinhardt avea întotdeauna curajul aceasta al rostirii adevărului, al asumării greşelilor din rostirea adevărului. Nu camufla, nu cosmetiza, nu venea cu tot felul de eufemisme, era foarte direct. Cei care l-aţi citit cred că îmi puteţi confirma. Părintele Remete face acelaşi lucru, nu-şi cosmetizează gândurile, ideile, convingerile, le dă drumul exact ca şi cum le simte, şi tocmai datorită acestui lucru eu le simt ca fiind autentice, ca fiind adevărate”.

„Despre cartea mea cred că trebuie să spun că titlul este provocator. Bineînţeles, este intenţionat provocator, dar întemeiat. De ce? Toate evenimentele recente dovedesc acest lucru. Omul se complace în evlavia falsă, acesta este adevărul: în falsitate, în minciună, într-o muţime de prejudecăţi şi închipuiri. Ne complace în falsitate toată viaţa noastră, pur şi simplu. Când am scris cartea, în vara aceasta (vara anului 2018 n.r.), nu ştiam rezultatul referendumului, şi am scris acolo că românii, credincioşi ortodocşi, s-au unit mai mult în ură decât în iubire. Credincioşii sunt departe”, a adăugat părintele profesor George Remete.

La finalul prezentărilor, publicul din sală a putut adresa întrebări autorului. Volumul poate fi achiziţionat la librăriile de profil sau poate fi accesat în curând la Biblioteca Mitropolitană „Dumitru Stăniloae”.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!