Banat
Lansarea antologiei de poezie „Văz Duhurile Potirului Alb”

Lansarea antologiei de poezie „Văz Duhurile Potirului Alb”

Pr. Marius Mircia, 12 Octombrie 2017

Uniunea Scriitorilor din România – filiala Timișoara a organizat de curând prezentarea volumului de poezie „Văz Duhurile Potirului Alb” al preotului Ioan Petraş, de la Parohia Timişoara-Elisabetin, carte închinată memoriei Ioanei Patricia Groza, fiica poetului, sălășluită de curând în Împărăția Cerurilor.

Lucrarea este o integrală poetică,  cuprinde sute de poezii, dar și referințe critice ale unor poeți, scriitori, critici literari. La eveniment a participat preotul Ionel Popescu, care a transmis cuvântul de felicitare pentru autor din partea Părintelui Mitropolit Ioan.  „Prin această integrală poetică preotul Ioan Petraș își înscrie numele în calendarul preoților care au contribuit de-a lungul veacurilor la îmbogățirea patrimoniului nostru cultural. Opera poetică se axează pe textul scripturistic, pe ideea de lumină, de pace, de bucurie, de iubire și aduce în planul vieții noastre duhovnicești și culturale o creație de excepție. Prin mesajul său ne aduce aminte de Ioan Alexandru cu minunatele sale creații poetice și de Daniel Turcea, cel prea devreme plecat dintre noi”, a precizat pr. Ionel Popescu, vicar eparhial.

Ioan Petraș, unul din marii poeți religioși de azi, își adună poeziile într-o antologie alcătuită cu rigoare și cu acura­tețe. Prefața este semnată de scriitorul Cornel Ungureanu, iar post­fața, de scriitoarea Gabriela Benga. Lucrarea apare la Editura Bru­mar din Timi­șoara, iar înveș­mântarea cărții aparține maestrului Silviu Oravitzan.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!