Oltenia
Liturghie arhierească în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Râmnicu-Vâlcea

Liturghie arhierească în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Râmnicu-Vâlcea

Pr. Constantin Olariu, 14 Martie 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, în Duminica a 3-a a Postului Mare, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Râmnicu-Vâlcea, biserică în care a slujit vreme de 12 ani ca preot de mir Patriarhul Justinian Marina.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte a accentuat importanța asumării Crucii de către fiecare credincios, adică predarea vieții în mâinile lui Hristos. „Să punem viața noastră în mâna lui Dumnezeu, încrezându-ne cu totul în Acesta. A ne asuma Crucea înseamnă să primim toate neputințele, toate ispitele, toate încercările, toate necazurile vieții cu aceeași bucurie, conștientizând că toate acestea nu sunt altceva decât întăriri ale propriei persoane spre dobândirea Împărăției lui Dumnezeu”, a subliniat Înalt­preasfinția Sa.

În Duminica a 3-a a Postului Mare, Biserica Ortodoxă face pomenirea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, „punând îna­intea noastră, spre întărirea întru nevoință, Sfânta Cruce pe care Hristos Domnul S-a răs­tignit, așa cum spune și o cântare li­turgică de la Vecernia Duminicii de astăzi: Crucea ne întărește întru postire și ne luminează ca să înțelegem ur­cușul duhov­ni­cesc al întâlnirii noastre cu Dumnezeu în Lumina Învierii. Perioada aceasta a postului este o călătorie, așa cum ne învață dumnezeieștii Părinți, un urcuș către sărbă­toarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus IPS Părinte Arhiepiscop.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!