Lumea pe scurt

19 Iunie 2007

Al-Qaida şi-a deschis şcoală de terorişti

Organizaţia internaţională teroristă Al-Qaida şi mişcarea islamistă talibană din Afganistan au trimis 300 de terorişti-kamikaze pentru comiterea de atentate în Marea Britanie, Germania, Canada şi SUA, a transmis ieri postul american de televiziune ABC News, cu referire la un ziarist pakistanez, întors dintr-o misiune desfăşurată într-o tabără de antrenament a teroriştilor. Potrivit ziaristului pakistanez, care a asistat la 9 iunie la ceremonia festivă a „absolvenţilor“ taberei de antrenament a teroriştilor, printre viitorii kamikaze se numără şi copii de 12 ani. Pentru a face dovada celor afirmate, el a făcut publică înregistrarea pe care a realizat-o la ceremonia amintită. În înregistrare se poate vedea cum unul din liderii talibani îl felicită personal pe un absolvent al cursurilor de terorism. Acelaşi conducător taliban mai face apel la viitorii atentatori-kamikaze să atace, în primul rând, ţările de unde provin militarii coaliţiei internaţionale din Afganistan, sub comanda NATO.

Militanţii Fatah fug spre Egipt

Zeci de militanţi ai Fatah - partidul preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas - între care membri ai serviciilor palestiniene de securitate - au trecut în noaptea de luni spre marţi graniţa cu Egiptul, de teama represaliilor din partea combatanţilor Hamas, gruparea islamistă la putere în Fâşia Gaza. După cum au specificat surse din cadrul serviciului egiptean de securitate, 70 de indivizi palestinieni - între care mai mulţi poliţişti înarmaţi - au fost descoperiţi de grănicerii egipteni în timp ce încercau să treacă graniţa dintre Fâşia Gaza şi Egipt.

Patronul Hyundai ar putea face ani grei de puşcărie

Procurorii au cerut ieri, în apel, 6 ani de închisoare pentru preşedintele Hyundai Motor, care a fost condamnat deja, în luna februarie, la 3 ani de detenţie pentru fraudă, deturnare de fonduri şi abuz de încredere. După pronunţarea sentinţei în primă instanţă, patronul Hyundai, Chung Mong-koo, în vârstă de 69 de ani, a făcut recurs şi a negat implicarea sa directă în acţiunile de fraudă. El a petrecut două luni în închisoare anul trecut, fiind eliberat pe cauţiune. Procurorii l-au acuzat pe Chung pentru mituirea unor politiceni şi oficiali ai Guvernului în schimbul unor favoruri pentru compania sa, ca şi pentru transferarea ilegală a controlului managerial al unor companii subsidiare ale Hyundai către fiul său. Hyundai este primul constructor de automobile sud-coreean şi al şaselea la nivel mondial.

Voronin visează la integrarea în UE a Moldovei

Republica Moldova va demonstra că poate şi are şanse de a deveni membră a Uniunii Europene, a declarat ieri, optimist în privinţa integrării ţării sale în UE, preşedintele moldovean Vladimir Voronin, cu ocazia ceremoniei de inaugurare a noului sediu al Ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles. „Moldova are o perspectivă europeană şi nu va renunţa niciodată la acest deziderat“, a afirmat Voronin, care a indicat că „există unele probleme şi principii“, dar, împreună cu „prietenii săi“, Republica Moldova tinde să devină membră a UE.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!