Cultură
Manuale și alte materiale didactice  la Gaudeamus 2017

Manuale și alte materiale didactice la Gaudeamus 2017

Dan Cârlea, 19 Septembrie 2017

În Piaţa Universităţii din București, începând din 14 septembrie și până pe 24 septembrie, se desfășoară Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, ediţia a XV-a. Acesta este organizat într-un pavilion expoziţional care a fost amplasat pe platoul de dea­supra parcării subterane de la Universitate.

Această ediție a târgului cuprinde: gama aproape completă de manuale şi auxiliare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) pentru anul şcolar 2017 - 2018, o largă paletă de materiale didactice destinate atât studiului individual, cât şi activităţii în clasă, sute de titluri din bibliografia şcolară, din literatura română şi universală, lecţii interactive pe suport multimedia și alte apariţii editoriale recente.

De asemenea, cei interesaţi pot găsi hărţi, planşe didactice, modele tridimensionale, mobilier şcolar, după cum se precizează într-un comunicat al organizatorilor. Este de luat în calcul că există reduceri de până la 30 %, dar și faptul că aici pot fi găsite în același spațiu atât de multe materiale din universul școlar, scutind astfel timpul și drumurile către mai multe librării.

Ediţia 2017 a târgului oferă prilejul vizitatorilor de a fi generoşi şi să participe la proiectul „Cărţile se întorc acasă”. Doritorii sunt invitați să aducă volumele care le prisosesc la Gaudeamus, pentru a fi dăruite celor ce au nevoie de ele. Multe dintre cărţile acum uitate şi neglijate pot încă să aducă multă bucurie.

Pe parcursul ultimilor şase ani, peste 150.000 de volume provenite din donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor Târgurilor Gaudeamus au ajuns în 350 biblioteci publice şi şcolare din mediul rural. Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10:00 şi 19:00 (cu excepţia zilei de duminică, 24 septembrie, când târgul se va închide la ora 15:00). Intrarea este liberă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!