Oltenia
Foto: Arhivă

„Marşul pentru viaţă 2018” la Craiova şi Târgu Jiu

Marius Stochiţoiu, 22 Martie 2018

Praznicul marii sărbători a Bunei Vestiri este precedat la Craiova şi Târgu Jiu de o serie de manifestări puse sub genericul „Luna pentru viaţă 2018”. Pregătirile au început în data de 16 martie, când a fost organizat la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj o masă rotundă cu tema „Strategii de manageriere a situaţiilor dificile de viaţă”. Tot cu acest prilej a fost vizionat filmul „Bella”.

Ca în fiecare an, praznicul Bunei Vestiri aduce în Arhiepiscopia Craiovei bucurii duhovniceşti şi împărtăşire de gând bun pentru cele mai alese daruri pe care Dumnezeu ni le împărtăşeşte. Astfel, după Sfintele Liturghii, credincioşii, împreună cu preoţii slujitori, vor ieşi în tradiţionalul marş pe cele mai importante străzi din Cetatea Băniei şi Târgu Jiu. Activităţile sunt organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, în colaborare cu instituţiile municipale.

Evenimente şi activităţi pro-viaţă

Pregătirile pentru acest important eveniment au început de săptămâna trecută, când la Târgu Jiu a fost organizată conferinţa „Strategii de manageriere a situaţiilor dificile de viaţă”. Tot în acest scop, marţi, 20 martie, la sediul Asociaţiei Vasiliada, filiala Târgu Jiu, a avut loc Târgul de jucării, intitulat generic „Vino cu copilul tău şi cu o jucărie pe care o poţi schimba gratis cu alta care-i place!”.

De asemenea, miercuri, 21 martie, tot la Târgu Jiu, s-a desfăşurat dezbaterea „Sindromul DOWN. Oportunităţi şi temeri”. Evenimentul, ajuns la ediţia a III-a, a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, fiind urmat de prezentarea documentarului BBC „A world without Down’s syndrome”.

Manifestările sub genericul „Luna pentru viaţă 2018” vor continua la Târgu Jiu vineri, 23 martie, în Piaţa Prefecturii din centrul oraşului, unde participanţii vor face o cruce de lumânări în memoria pruncilor nenăscuţi.

De asemenea, sâmbătă, 24 martie, în ajunul marii sărbători a Bunei Vestiri, va avea loc la Târgu Jiu „Marşul pentru viaţă”. Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, activitatea se desfăşoară în sute de localităţi din România şi Republica Moldova.

În municipiul Târgu Jiu se va desfăşura pe următorul traseu: Biserica „Înălţarea Domnului” - strada Victoriei - Piaţa Prefecturii - Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” - Masa Tăcerii - Poarta Sărutului - Calea Eroilor - Coloana fără de sfârşit. De la ora 16:00, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, un sobor de preoţi va citi Acatistul Bunei Vestiri.
Organizatorii manifestărilor sunt: Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi - filiala „Sfântul Irodion de la Lainici” din Târgu Jiu, Asociaţiei Pro-Vita Gorj, Euro Education Federation, Asociaţia Vasiliada - filiala Târgu Jiu, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“ şi Asociaţia DOWN ArtTerapy.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!