Meditaţii online la informatică

Cristina Zamfirescu, 07 Martie 2018

Elevii care vor susţine bacalaureatul la informatică pot beneficia de meditaţii online prin intermediul platformei WellCode.ro, dezvoltată de o echipă de IT-işti români cu internship la Google sau Facebook.

Potrivit unui comunicat remis presei, platforma online conţine o serie de peste 200 de lecţii şi probleme care îi vor pregăti pe tineri nu doar pentru bacalaureat, ci şi pentru o viitoare carieră în domeniul informatic.

După fiecare lecţie, cursantul îşi va autoevalua cunoştinţele printr-un test de tip grilă. Dacă a răspuns greşit la anumite întrebări va putea să recitească acele părţi din curs pe care nu le-a înţeles.

„Dincolo de cursurile strict teoretice, platforma va evalua abilităţile cursanţilor şi prin exerciţii aplicative, în cadrul cărora aceştia vor scrie un program informatic de la zero în limbajul de programare C++, iar rezultatele evaluărilor vor fi emise în câteva secunde. În cazul în care nu au înţeles unele aspecte de ordin tehnic, cursanţii pot lăsa un comentariu, iar organizatorii proiectului sau cei peste 20.000 de membri înregistraţi pe platformă îi vor oferi suport”, susţine sursa citată.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!