Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Mercurialul produselor de post în Piaţa Obor

Mercurialul produselor de post în Piaţa Obor

Un articol de: Corneliu Ciocan - 27 Feb 2014

Vă prezentăm preţurile din această săptămână din Piaţa Obor. Ceapa verde costă 1 leu legătura. Se pot lua şi trei legături cu 2 lei. Usturoiul verde costă 1,5 lei, iar cel uscat, 7 lei kilogramul. Urzicile costă 15 lei kilogramul sau 5 lei punga de plastic plină.

Mărarul şi pătrunjelul verde costă 1 leu legătura, iar leuşteanul 2 lei. Ridichile roşii se vând cu 1 sau 2 lei legătura, în funcţie de mărime. Salata verde costă 2,5 lei căpăţâna dacă este din import şi 1,5 lei dacă e autohtonă. Prazul se vinde cu 3 sau 4 lei kilogramul. Spanacul frumos şi proaspăt se poate cumpăra cu 5 lei kilogramul. Loboda nouă se vinde cu 2 lei legătura.

Lăsând verdeţurile la o parte, celelalte legume au preţuri „de iarnă“. Roşiile au preţuri cuprinse între 6 şi 11 lei, ardeii se vând cu preţuri cuprinse între 8 şi 11 lei, castraveţii între 9 şi 10 lei, vinetele 10 lei, iar andivele 11-12 lei kilogramul. Ardeii iuţi ajung la 5 sau 6 lei kilogramul. Varza este mai ieftină în comparaţie cu anul trecut, adică 2-2,5 lei pentru un kilogram, iar cea roşie 4 lei kilogramul. Sfecla roşie costă şi ea 2,5 lei kilogramul. Morcovii au preţul între 2,5 şi 3 lei kg, iar albitura 5-6 lei. Cartofii au preţuri care variază între 2 şi 3 lei. Ceapa albă şi cea roşie sunt la mare căutare. Prima se vinde cu 2,5, iar cealaltă, cu 4 lei kilogramul. Fasolea uscată are preţuri între 11 şi 14 lei kilogramul. Ridichile negre costă 5 lei, iar guliile 6 lei kilogramul.

Dovleceii costă 6 lei, iar conopida tot 6 lei. Legăturile de cimbru, busuioc, salvie, tarhon sau mentă uscată se vând cu 2 lei. Broccoli se poate cumpăra cu doar 2 lei bucata sau 6 lei kilogramul.

Ciupercile de cultură, în funcţie de mărime şi calitate, costă între 6 şi 11 lei kilogramul. Varza murată se vinde cu 2 sau 3 lei kilogramul, în funcţie de mărime. Castraveţii muraţi costă 5 lei kilogramul, iar gogoşarii la oţet 8 lei. Măslinele, un aliment căutat în această perioadă, se vând cu preţuri cuprinse în-tre 13 şi 23 de lei kilogramul, în funcţie de calitate. Mălaiul costă 3-3,5 lei.

Borşul de putină se vinde cu 2 lei litrul. Grâul „arnăut“ pentru colivă costă 8 lei un kilogram, spre deosebire de cel, neales care a rămas la 2,5 lei kilogramul.