Transilvania
Monument în cinstea eroilor la Cubleșul Someșan, Cluj

Monument în cinstea eroilor la Cubleșul Someșan, Cluj

Darius Echim, 07 Decembrie 2018

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat marţi, 4 decembrie, în mijlocul credincioșilor din localitatea Cubleșul Someșan, din comuna Panticeu, județul Cluj.

În cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, comunitatea a ridicat în centrul satului, un monument care a fost sfințit de IPS Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, printre care protopopul de Gherla, Paul Iulian Isip, și preotul comunității din Cubleșul Someșan, Zaharie Todoran.

La finalul slujbei de sfințire, ierarhul a vorbit despre Marea Unire de la 1 decembrie 1918 și importanța cinstirii eroilor neamului. De asemenea, primarul comunei Panticeu, Aron Lungu, a mulțumit IPS Mitropolit Andrei pentru prezență, și tuturor celor care s-au implicat în realizarea monumentului.

În încheiere, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațeganu” din Panticeu, coordonat de prof. Daniela Marcu, director al şcolii, și de prof. Carmen Almășan, a susținut un scurt moment artistic, care a cuprins cântece și poezii patriotice.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!