Transilvania
Foto: Darius Echim

Nou paraclis, la grădiniţa „Căsuța fermecată” din Gherla

Darius Echim, 06 Decembrie 2018

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a inaugurat Paraclisul ocrotit de „Sfinții Ana, Teofana și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, locaș de rugăciune amenajat în cadrul grădiniței cu program prelungit „Căsuța fermecată” din Gherla.

La slujba sfinţirii paraclisului au participat, alături de ierarh, un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu protopopul de Gherla, pr. Paul Iulian Isip. IPS Mitropolit Andrei a subliniat importanța unui loc de rugăciune într-o instituție de învățământ. De asemenea, directorul grădiniței, prof. Aurelia Danko, a mulțumit ierarhului pentru prezență și celor ce s-au implicat în amenajarea paraclisului.

După slujbă, în sala festivă a instituției, Corul grădiniței „Vocile copilăriei”, coordonat de educatoarele Delia Socaciu și Monica Tănasă, a susținut un program artistic compus din cântece și poezii patriotice și colinde. La final, Părintele Mitropolit Andrei le-a dăruit cărți de rugăciune și cadouri tuturor copiilor.

Grădinița cu program prelungit „Căsuța fermecată” func­ționează din anul 2011 și are un efectiv de 285 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Unitatea funcţionează în regim de grădiniţă cu program prelungit, cu nouă grupe la secţia română şi două grupe la secţia maghiară. De pregătirea şi îndrumarea acestora se ocupă un colectiv de 23 educatoare calificate și personalul auxiliar. Grădiniţa dispune de cabinet psihologic şi logopedic, cabinet medical, sală festivă, cabinet metodic, curte spaţioasă dotată cu aparate de joc. De asemenea, în primăvara anului 2018, părintele Petru Băgăcian și prof. Maria Băgăcian, alături de conducerea instituției, s-au implicat în amenajarea unui loc de rugăciune pentru preșcolarii grădiniței. Acesta a fost pictat și amenajat special pentru a crea un mediu propice pentru copiii instituției.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!