Sănătate
Numărul infecțiilor cu HIV, în creștere la Iași

Numărul infecțiilor cu HIV, în creștere la Iași

Silviu Dascălu, 29 Iunie 2018

Numărul bolnavilor infectați cu HIV din județul Iași a crescut mai mult decât în alte orașe ale țării, ajungând în prezent la 1.537 de pacienți, a anunțat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, în deschiderea Conferinţei naţionale „Certitudini şi controverse în patologia infecţionistă”. Dacă în alte orașe ale țării în ultimii cinci ani au apărut 20-50 de noi cazuri, în Iași au fost înregistrate 100 de cazuri.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iași, Carmen Dorobăţ, a anunțat că Iașiul se clasează pe un nedorit loc doi la nivel naţional în ceea ce priveşte pacienţii infestaţi HIV, cu 1.537 de cazuri, trendul fiind în creştere. „Pacienţi nou diagnosticaţi la nivelul Iaşiului sunt în jur de 100 în ultimii cinci ani, spre deosebire de alte zone ale ţării, unde numărul pacienţilor nou diagnosticaţi pe an poate să fie de 20, poate să fie de maximum 50”, a declarat Carmen Dorobăţ.

În ceea ce priveşte cauzele îmbolnăvirii cu HIV, medicul a spus că principala cauză este transmiterea pe cale sexuală, dar mai nou se adaugă și altele, cum ar fi intravenos, la consumatorii de droguri.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!