Oltenia
Obţinerea avizului de cult pentru profesorii de religie în Arhiepiscopia Râmnicului

Obţinerea avizului de cult pentru profesorii de religie în Arhiepiscopia Râmnicului

12 Februarie 2018

În perioada mobilității personalului didactic de predare a religiei - cultul ortodox din învăță­mântul preuniversitar pentru anul școlar 2018-2019, profesorii de religie din județul Vâlcea care participă la oricare din etapele de mobilitate vor solicita arhiereasca binecuvântare din partea Înalt­prea­sfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, informează arhiepiscopiaramnicului.ro.

Avizul scris (binecuvântarea) al chiriarhului se acordă pentru încadrarea personalului didactic pe catedre de religie - cultul ortodox în unități de învăță­mânt preuniversitar (conform art. 18, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 a educației naționale și art. 4 din Protocolul cu privire la predarea disciplinei religie - cultul ortodox în învăţământul preuniversitar și la organizarea învățământului teologic ortodox preuniversitar și universitar). Depunerea dosarelor și înregistrarea acestora se vor face la registratura Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, iar termenul de eliberare a arhiereștii binecuvântări - avizul cultului, este de 7 zile calendaristice de la data înregistrării dosarului.

Dosarele vor fi înregistrate conți­nând toate documentele conform metodologiei, regulamentelor și protocolului cu privire la predarea disciplinei religie - cultul ortodox în învăţământul preuniversitar şi la organizarea învăţământului teologic ortodox preuniversitar şi universitar și procedurii de acordare și retragere a arhie­reștii bine­cuvântări - avizul cultului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!