Actualitate religioasă
Paraclis pentru persoanele hipoacuzice din Buzău

Paraclis pentru persoanele hipoacuzice din Buzău

Dragoș Olteanu, 14 Februarie 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit, luni, 12 februarie, primul locaș de cult pentru comunitatea persoanelor hipoacuzice din județul Buzău. După slujba de târnosire, ierarhul a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie, care fost interpretată în limbaj mimico-gestual pentru persoanele cu deficiențe de auz prezente la acest moment de sfințire și binecuvântare.

Persoanele cu deficien­țe de auz din munici­piul Buzău au acum un nou locaș de rugăciune, unde slujbele și alte lucrări bisericești sunt transpuse și în limbajul mimico-gestual. Paraclisul care aparține de Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău a primit ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei, care a fost prăznuit luni.

După slujba de sfințire și Sfânta Liturghie, Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a prezentat pe părintele Ionuț Mihalașcu, noul preot al comu­nității persoanelor hipoacuzice din Buzău. „Să-I mul­țu­mim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să amenajăm acest paraclis, în care veți veni ori de câte ori veți simți nevoia, în duminici și sărbători, la Sfânta Liturghie și nu numai. Veți ține legătura cu părintele Ioan, care vă va oferi asistență spirituală prin Taina Sfintei Spovedanii și prin toate celelalte slujbe bisericești. Sigur că puteți participa la sfintele slujbe și în Catedrala Arhiepiscopală, și în celelalte biserici, dar sunt convins că, atunci când veți avea posibilitatea să înțe­legeți mai multe aici, cu un preot care comunică asemenea dumneavoastră, veți simți cu adevărat bucurie și împlinire în suflet. De acum înainte, noi, de la Centrul eparhial, ne vom strădui să fim alături de dumneavoastră și cu prilejul altor evenimente, când este bine să vă întâlniți, să comunicați, să vă împărtășiți bucuriile și necazurile vieții”, a spus arhipăstorul Buzăului și Vrancei, în cuvântul adresat persoanelor cu deficiențe de auz.

Cu ocazia sfințirii paraclisului, au fost împărțite 150 de pachete cu hrană credincioșilor prezenți, precum și elevilor de la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.
Împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, s-au rugat: pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic și misionar; pr. Marian Gegea, consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare; pr. Vasile-Gabriel Gherghe, eclesiarul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău; pr. Gabriel Arădoaie, Parohia Căldărăști; pr. Ionuț Mihalașcu; pr. Radu Bîrsă, slujitorul comunității persoanelor hipoacuzice din Focșani.

Paraclisul „Sfântul Ierarh Meletie” a fost construit în perioada 2009-2011. A fost amenajat și dotat cu mobilier și cu obiectele liturgice necesare de Centrul eparhial, în cursul anului 2017.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!