Pe scurt

23 Ianuarie 2008

Proiect turistic de 3,8 milioane de euro la Slănic

Autorităţile din Slănic au obţinut o finanţare Phare, în valoare de 3,8 milioane euro, menită să pună în valoare una dintre atracţiile staţiunii, lacurile de la Baia Verde. Primarul Slănicului, Daneluş Costea, a declarat că, anul trecut, proiectul de reabilitare a Băii Verzi a obţinut finanţare prin programul Phare, urmând ca, la începutul lunii februarie, constructorul să înceapă lucrările. Costul lucrărilor este evaluat la 3,8 milioane de euro, iar termenul de execuţie este de 18 luni. Baia Verde, aflată în proprietatea Primăriei Slănic, ocupă o suprafaţă de 28 de mii de mp. Proiectul de reabilitare a zonei include şi o bază de tratament, care se întinde pe aproximativ 1000 de mp. Potrivit datelor oferite de municipalitate, la parterul bazei de tratament va fi construită o piscină şi vor fi amenajate spaţiile de tratament, iar proiectul mansardei prevede un număr de 60 de locuri pentru cazarea turiştilor. De asemenea, proiectul de reabilitare a zonei prevede şi construirea unui amfiteatru pentru organizarea de spectacole în aer liber, precum şi amenajarea unei parcări cu o sută de locuri.

Copilul repatriat din Ungaria a fost găsit

Copilul care a fost repatriat, săptămâna trecută, din Ungaria, şi care a fugit din centrul de plasament în care fusese internat la Miercurea Ciuc a fost găsit de poliţiştii din judeţul Bistriţa Năsăud. Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în urma colaborării dintre poliţiştii harghiteni şi bistriţeni, băiatul de 12 ani a fost găsit, marţi, la sora sa din oraşul Năsăud. Copilul a fost repatriat săptămâna trecută din Ungaria, după ce a înjunghiat un adolescent într-o piaţă din Budapesta, pentru că acesta refuzase să-i dea un MP3 player. Băiatul era o cunoştinţă mai veche a poliţiştilor unguri. El cerşea de mai bine de un an pe străzile capitalei ungare şi a fost prins de mai multe ori, dar a reuşit să fugă din centrele în care fusese internat.

Centru de sănătate mentală la Sfântu Gheorghe

În municipiul Sfântu Gheorghe se va înfiinţa un Centru de sănătate mentală, prin reorganizarea secţiei de psihiatrie a Spitalului Judeţean. Directoarea Spitalului, Zsuzsanna Torok, a precizat că proiectul prevede reamenajarea spaţiilor pentru tratarea diferenţiată a pacienţilor, în funcţie de gravitatea afecţiunilor mentale, urmând să se înfiinţeze şi un staţionar pentru pacienţii cu afecţiuni uşoare, care nu vor mai fi nevoiţi să rămână peste noapte în spital. Ideea înfiinţării centrului respectiv a fost lansată în urmă cu aproape doi ani, când s-a vorbit şi despre realizarea unui cabinet de prevenţie şi a unor spaţii destinate terapiei în grup şi tratării consumatorilor de droguri şi alcool. Numărul bolnavilor cu afecţiuni psihice a crescut îngrijorător în judeţul Covasna. Potrivit directorului Casei de Asigurări de Sănătate Covasna, Ioan Mitrea, numai în ultimul an, numărul persoanelor care s-au adresat cabinetelor medicale de specialitate pentru consultaţii sau tratament a crescut cu 20-30%. Acesta e de părere că înmulţirea cazurilor de afecţiuni psihice se datorează în mare parte stress-ului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!