Pregătiri pentru Olimpiada Internaţională de la Cluj

Cristina Zamfirescu, 31 Ianuarie 2018

În acest an, Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) 2018, aflată la a 59-a ediţie, va avea loc în perioada 3-14 iulie în România, la Cluj-Napoca. La manifestare sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi din 120 de ţări.

IMO 2018 este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, iar parteneri sunt Academia Română, Institutul de Matematică, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

O ceremonie de lansare a evenimentului internaţional a avut loc săptămâna trecută la Cluj-Napoca, în prezenţa secretarului de stat din MEN Petru Andea şi a peste 100 de cadre didactice din ţară.

„În 2018, Cluj-Napoca e Capitala mondială a matematicii. Încredinţarea acestui eveniment Clujului vine drept recunoaştere a unui spaţiu clujean al colaborării interinstituţionale corecte şi eficiente şi a unui climat care permite atragerea mediului privat în marile proiecte ale educaţiei - o prioritate de management transformată în dezideratul construirii unei şcoli pe care să o putem numi, cu adevărat, performantă”, a declarat şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Organizatorii au mai anunţat că invitatul de onoare al olimpiadei este academicianul Viorel Barbu, preşedinte de onoare al Comisiei Naţionale a IMO 2018, care a fost concurent la prima ediţie a olimpiadei, din 1959, care a avut loc tot în România, la Braşov. Ţara noastră a organizat în total şase ediţii.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!