Transilvania
Foto: Instituția Prefectului Sibiu

Preoții din Protopopiatul Săliște, în sprijinul oamenilor afectați de inundații

Ștefan Mărculeț, 12 Iulie 2018

Mai multe localități din județul Sibiu au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile. Preoții din aceste localități au fost îndemnați de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului să îi ajute pe oamenii afectați de inundații.

Localitățile Ocna Sibiului, Săliște, Gura Râului, Săcel, Tiliș­ca, Orlat, Cristian, Apoldu de Jos și Apoldu de Sus au fost inundate în urma ploilor abundente din ultimele zile. Mai multe gospodării au fost afectate de apa adusă de viituri, și de aceea autoritățile locale, cu sprijinul autorităților județene și centrale, acționează pentru cură­țarea gospodăriilor, drumurilor și terenurilor inundate. IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe preoții din aceste localități să sprijine autoritățile în aceste acțiuni și să îi ajute pe oamenii care au pierdut bunuri materiale în urma acestor calamități naturale.

Protopopiatul Săliște, din care fac parte parohiile amintite, stă în legătură permanentă cu preoții din aceste comunități pentru a coordona acțiunile de la nivel local menite să acorde ajutorul necesar oamenilor.

„Preoții din parohii au fost îndemnați să sprijine autoritățile locale și să mobilizeze oamenii într-un efort de solidaritate, pentru ca impactul acestor inundații să fie cât mai mic. Preoții sunt în legătură permanentă cu autoritățile locale care intervin în aceste localități, iar în orașul Săliște am participat la ședința comitetului local pentru situații de urgență, în cadrul căreia s-a evaluat situația din acest oraș”, ne-a spus protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian.

Solidaritate pentru semeni

În localitatea Apoldu de Jos, județul Sibiu, au fost inundate șapte gospodării, dintre care trei sunt mai grav afectate. În localitatea Apoldu de Sus a fost inundată și casa parohială între celelalte case afectate, iar la Tilișca sunt înregistrate unele pagube la gospodării.

„În localitatea Săcel au fost evacuate trei familii pentru că au fost distruse trei podețe și acum se lucrează la repararea acestora. Preoții sunt în legătură cu noi pentru a ne comunica acțiunile și pentru a identifica modalități prin care să-i ajutăm pe oamenii afectați de aceste inundații”, ne-a mai spus protopopul Petru-Toader Damian.

Credincioșii din aceste parohii au posibilitatea ca prin preoții parohi să vină în ajutorul semenilor care au suferit pierderi materiale în ultimele zile.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!