Actualitate religioasă
Procesiune la Parohia „Sfânta Treime”-Militari

Procesiune la Parohia „Sfânta Treime”-Militari

Alexandru Briciu, 22 Aprilie 2017

Parohia „Sfânta Treime”-Militari, Protoieria Sector 6 Capitală, a organizat ieri procesiunea intitulată „Pelerinajul tămăduirii” de la biserica parohială până la Biserica „Izvorul Tămăduirii” a Parohiei Roșu, comuna Chiajna, Protoieria Ilfov Sud.

Câteva zeci de cre­dincioși, însoțiți de slujitorii parohiei bucureștene, au parcurs un traseu de aproximativ 3 kilometri purtând steaguri și icoane și intonând imnuri închinate Maicii Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos cel Înviat din morți. „Cu prilejul sărbătorii Izvorului Tămăduirii, anul acesta am organizat pentru prima dată o procesiune de la Parohia «Sfânta Treime»-Militari către Parohia Roșu, cu hramul «Izvorul Tămăduirii», unde se păstrează o icoană a Maicii Domnului care ne ocrotește în toată vremea. În acest sens am ținut cont de faptul că Parohia «Sfânta Treime» a fost filie a Parohiei Roșu și putem spune că «ne-am născut din Parohia Roșu». Am încercat să aducem cinstire Maicii Domnului, mai ales că praznicul Izvorului Tămăduirii este așezat în Săptămâna Luminată, din punct de vedere cronologic fiind prima sărbătoare închinată Maicii Domnului după Sfintele Paști”, ne-a declarat părintele Anichit-Orest Ciucă, parohul Bisericii „Sfânta Treime”-Militari.

Pe parcursul procesiunii, pelerinii au făcut trei opriri în dreptul celor trei troițe ridicate pe drumul ce unește cele două locașuri de cult. „Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ocrotit și ne-a oferit timpul bun de afară ca să avem bucuria slujirii în comun a Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii la Parohia Roșu. Mulțumim, de asemenea, tuturor celor care au fost alături de noi, reprezen­tanților autorităților locale, Jandarmeriei Române și Poliției Române, care ne-au sprijinit în acest demers”, a spus părintele paroh Anichit-Orest ­Ciucă.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!