Actualitate religioasă
Programul ITO 2018 de la Sibiu

Programul ITO 2018 de la Sibiu

Ioan Bușagă, 07 Septembrie 2018

Deschisă oficial în seara zilei de joi, 6 septembrie, prin festivita­tea care a avut loc în Piața Mare din Sibiu, Întâlnirea Interna­țio­nală a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2018 continuă până duminică, 9 septembrie, cu o serie de evenimente.

Cei peste 3.000 de tineri din țară și străinătate, prezenți la cea de-a cincea ediție a ITO, participă astăzi, 7 septembrie, de la ora 10:00, după rugăciunea de dimineață, la diferite ateliere în mai multe unități de învățământ din Sibiu. Atelierele de lucru sunt organizate pe grupuri de câte 20 de persoane, din diferite regiuni ale țării. După sesiunile de prezentări, dezbateri și discuții pe anumite teme stabilite, tinerii vizitează, la alegere, centrul istoric al orașului Sibiu, muzee și alte obiective. De la ora 17:00, tinerii sunt așteptați în Sala Polivalentă „Transilvania” din Sibiu pentru a participa la conferința susținută de Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Federală Germania, originar din Sibiu, pe tema „Unitate. Credință. Neam. De 100 de ori Români”. Conferința este moderată de pr. conf. dr. Constantin Necula.

De la ora 19:40 are loc „Procesiunea Unității” pe traseul Sala „Transilvania” - bdul Mihai Viteazul - Calea Dumbrăvii - Piața Unirii - str. Andrei Șaguna - str. Mitropoliei - Piața Mare, itinerar la care tinerii participanți sunt invitați să se alăture membrilor Corului „Timotei Popovici” al Catedralei Mitropolitane, să interpreteze cântece de neam și țară în acorduri de fanfară. Ziua se încheie cu un concert de muzică ­populară susținut de Junii Sibiului.

Programul ITO 2018 continuă sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 9:30, cu Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită pe un podium de pe lacul din muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Răspunsurile liturgice vor fi date de tineri din țară și din străinătate. Dumnezeiasca Liturghie este urmată de agapă la Târgul de țară, apoi atelierele „Satul român în Centenarul Marii Uniri”.

Ziua se va încheia în Piața Mare, unde va avea loc un concert de muzică ușoară, susținut de Andra, trupa Compact B și alți invitați.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu se va încheia duminică, 9 septembrie, cu Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, la sfârșitul căreia IPS Părinte Mitropolit Laurențiu va transmite un mesaj către tineri și va preda ștafeta către organizatorii ITO 2019 – Arhiepiscopia Craiovei.

Programul manifestării este disponibil pe www.ito2018.ro, pe www.mitropolia-ardealului.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului. De asemenea, posesorii de telefoane inteligente au posibilitatea să descarce aplicația ITO 2018 de pe Google Play sau App Store pentru Android și iOS, informează Biroul de presă al ­Arhiepiscopiei Sibiului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!