Transilvania
Proiectul „Familiile fericite nu cunosc violența!”, la Deva

Proiectul „Familiile fericite nu cunosc violența!”, la Deva

26 Septembrie 2018

În cadrul proiectului social „Familiile fericite nu cunosc violența!”, finanțat din bugetul public al Primăriei Municipiului Deva și implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” din Deva, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, au avut loc mai multe cursuri de formare.

La cursul de formare adresat părinților, în cadrul proiectului social „Familiile fericite nu cunosc violența!”, parti­cipanții au avut posibilitatea să dobândească abilități de comunicare, empatie, înțelegere a victimelor violenței în familie, de sfătuire a modalității eficiente de ieșire din impas a victimelor. De asemenea, au învățat circuitul documentelor, solicitarea, completarea și depunerea unui Ordin de Protecție de către victimă, instituțiile la care victima trebuie să se adreseze în caz de violență domestică și de la cine pot solicita sprijin psihologic, social, juridic, maniera de încurajare eficientă pentru a susține victimele să iasă din mediul conflictual, conform Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Unul dintre scopurile proiectului „Familiile fericite nu cunosc violența!” este formarea unei rețele de suport moral, social și emoțional pentru victimele violenței domestice din municipiul Deva, implicarea adulților care frecventează Biserica în activități pozitive de susținere a familiilor aflate în dificultate, integrarea lor în activități alternative de petrecere a timpului liber în mod armonios și realizarea unor activități de „bună practică”, de petrecere eficientă și calitativă a timpului în familie: părinți-copii.

Noi activități adresate copiilor

De asemenea, în cadrul proiectului social „Familiile fericite nu cunosc violența!”, s-au des­fășurat noi activități adresate copiilor. A doua grupă de copii selectați au participat la un curs educativ de prevenție a violenței domestice, în cadrul căruia au învățat de la polițiști cum să recunoască o situație conflictuală, cum se poate ieși dintr-o relație toxică, modalități de detensionare a conflictelor apărute în familie sau la școala și locurile unde pot cere ajutor în cazul în care sunt victimele sau martorii violenței domestice. La finalul activității, copiii au primit rechizite, folositoare atât pentru noul an școlar, cât și pentru realizarea materialelor artistice pe care le vor prezenta în cadrul proiectului. Unul dintre scopurile proiectului „Familiile fericite nu cunosc violența!” este integrarea copiilor în acti­vități alternative de petrecere a timpului liber în mod armonios și realizarea unor activități de „bună practică”, de petrecere eficientă și calitativă a timpului în familie: părinți-copii.

Cursul de formare adresat preoților

Tot în cadrul acestui proiect social „Familiile fericite nu cunosc violența!”, finanțat din bugetul public al Primăriei Municipiului Deva și implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Deva, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, s-a desfășurat cursul de formare adresat preoților și angajaților din cadrul bisericilor. În cadrul acestui curs part­cipanții au avut posibilitatea să dobândească abilități de comunicare, empatizare, înțelegere a victimelor violenței în familie, de sfătuire a modalității eficiente de ieșire din impas a victimelor. De asemenea, au învățat circuitul documentelor, solicitarea, completarea și depunerea unui Ordin de Protecție de către victimă, instituțiile la care victima trebuie să se adreseze în caz de violență domestică și de la cine pot solicita sprijin psihologic, social, juridic, maniera de încurajare eficientă pentru a susține victimele să iasă din mediul conflictual, conform Episcopiei Devei și Hunedoarei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!